Slaget om Sverige avgörs inte vid tangentbordet

Jag noterar att såväl Björn Ranelid som Christer Sandelin skrivit svavelosande Facebookinlägg om konsekvenserna av den oansvariga migrationspolitiken som blir alltmer synligt i landet för var dag som går och regeringens brist på kurage, vilket gillats av tusentals personer och antagligen delats av otaliga – Ranelid påpekade själv i sitt inlägg att hans senaste regeringskritiska text varit den mest delade den veckan.

Det är jättebra att fler ger sig in i debatten, men att tro att ”kändiseffekten” kommer att påverka regeringen är bara naivt – de bryr sig inte ens om USA:s president Donald Trump kritiserar landet och de behöver inte heller oroa sig för så länge folket sitter kvar i sofforna och lealöst lapar i sig all propaganda som matas ut så kan de fortsätta leka bäst de vill.

Någon liknade en gång svenska folket vid ett gäng åsnor och ibland är jag böjd att hålla med. Medborgarna i det här landet är lata och varken orkar eller vill bry sig, utan de förväntar sig hela tiden att någon annan ska göra jobbet åt dem så att de själva behöver engagera sig så lite som möjligt. Det är så klart mycket dumdristigt och en tillbakablick i historien visar att historiska slag inte vanns genom att folk agerade soffpotatisar och den tekniska utvecklingen hade aldrig kommit så långt om ingen hade engagerat sig samt velat förändra historien.

Dagsfärska exempel ser vi i såväl Hong Kong som Ryssland där folket står på barrikaderna för att kämpa för demokrati, yttrandefrihet och rättvisa. Många fängslas och går ovissa öden till mötes men de tycker det är värt att ta striden för att man brinner för att förändra. I Iran dömdes tre kvinnor nyligen till 55 års fängelse för att de tagit av sig sina hijaber i protest mot regimen, men de gjorde det eftersom de tycker att det är viktigt att stå upp för sig och sina döttrars rätt till frihet. Så ändrar man sitt eget och sina medmänniskors öden, men vad gör svensken?

Ett fåtal fightas på sociala medier genom att sprida det skrivna ordet medan övriga lever i förnekelse i sina rosa filterbubblor, övertygade om att allt är guld och gröna skogar samt alla som pekar på motsatsen är rasister, nazister och fascister samt agerar domedagsprofeter som sprider fake news – men så förändrar man inte historien!

Jag tycker dessa kändisar borde skippa pennan, organisera sig och försöka samla folket till manifestationer istället för att producera texter var och en för sig som ändå inte når rätt mottagare. Det saknas nämligen en ledare som kan dra igång och få med sig folket. Detta är, som jag för övrigt skrivit om tidigare, genomgående bland framgångsrika svenska skribenter och debattörer som heller sitter var och en på sin kammare för att knåpa ihop texter än gå samman för att skapa något större i verkligheten utanför cyberspace.

Antalet följare, antalet likes och antalet delningar på sociala medier betyder ingenting IRL och det är där som slaget måste stå, men tyvärr är egot viktigast för många.

Det är först när medborgarna marscherar på gator och torg från norr till söder samt stora folksamlingar bankar på Rosenbads dörr som våra styrande kommer att tvingas lyssna! Tills dess skrattar de bara åt dessa tafatta försök att väcka de som sover genom diverse, enligt deras tycke, onödiga inlägg som de lätt kan avfärda som högerextrem rappakalja och obefogade konspirationsteorier.

#onlyinsweden
#weneedahero

donkey

22 reaktioner till “Slaget om Sverige avgörs inte vid tangentbordet

 1. Som jag skrev förut; haka på i GAB. Där finns en del folk som faktiskt håller på att organisera och samla. 20 september i Stockholm tex.
  Där finns folk att prata och diskutera med och du skulle nå fler med din blogg och dina tanker med.

  Gilla

   1. Det finns några som har lite extremare åsikter. Visst. Men alla som är emot dagens sossarna & Co. är ju nazister. Och det inkluderar dig.
    Men det finns ett stort antal svenskar och några svenska grupper, bl.a. där de organiserar protestaktioner.

    Gilla

   2. Orsaken till att GAB inte har så bra rykte är just att den livrädda makten gör allt för att diskreditera och förhindra en öppen ärlig diskussion. En moment i det är att sätta in troll som skriver extrema åsikter för att skapa denna diskreditering och dåliga rykte. Bäst är att hoppa på dom och hänga ut dom.

    Gilla

 2. Slaget om Sverige?
  Det tror jag på när jag ser det, svensken gömmer sig bakom värdegrunder och handhjärtan.
  Jag ser faktiskt framemot att svenska folket får en käftsmäll mitt i nyllet, för nu har detta spektakel pågått
  för länge!
  Är man inte rädd om det man har, förtjänar man det inte.

  Gillad av 2 personer

 3. 97 procent av politikerna bor väldigt långt från de utsatta områden. Så , så länge deras döttrar och fruar inte blir våldtagna kommer dem inte att reagera. Utan de tycker att områden där arbetarklassen bor är till för att experimentera med och låta alla flyktingar flytta dit. Att flytta flyktingarna eller bygga moskéer på rike man områden vågar de inte för då skulle de rika protestera.
  Om en Volvo chef klagar så räknas hans röst mer värd hundratusentals arbetare och man reagerar.

  Politiker och myndigheter låter sjuka människor dö för några tusentals kronor. Men kriminella flyktingar satsar man hundratusentals miljarder på. Försäkringskassan handläggare har under ett antal år kastat ut pengar till kriminella ”företagare” som lurat till sig hundratals miljarder kronor och nu så bestraffas alla funktionshindrade och sjuka för deras fel. Och för att politikerna inte kan skapa lagar så vi kan lagföra dem.

  Utan de går fria och startat nya företag från sina hemländer. Eftersom de flesta är före detta flyktingar.

  Det finns inte mer vidriga eller mer kriminella än våra politiker för de finansierar hela världens värsta pack och det med skattepengar. Moral och etik har de missat i skolan om de ens gick i skolan.

  Vi har lagar som säger att det är kriminellt att finansiera kriminell verksamhet och människor. Och det gör politiker och myndigheter varje dag. Så varför sätts dom inte i fängelse?
  För Sveriges myndigheter har anställt massa passiva och lojala människor. Vars enda uppgift är att plundra hedliga och ärliga människor. Så det bli mer pengar till politikerna så de kan köpa makten och finansiera kriminella.

  Gilla

 4. Vissa på Facebook misstolkar imlägget och tar det för kritik mot de ”kändisar” som yttrat sig, så lika bra att påpeka även här att det inte är någon kritik, utan en uppmaning till dem att organisera sig och försöka förmå folk att agera IRL istället för att bara sitta och klaga bakom skärmarna, vilket är helt verkningslöst.

  Gilla

 5. ”Ett gäng åsnor”, jösses – förolämpa inte åsnor, dom är intelligenta varelser. 80% av svenskarna kan bäst jämföras med akvariefiskar eller mindre, och möjligen strutsarna när det kommer till vanor. Dom lär ju stoppa huvudet i sanden. Inte bara att svenskarna förväntar sig att någon annan ska göra jobbet åt dem, dom förväntar sig att någon annan skall betala för det också. Kallas utjämning och solidaritet där vissa är mer jämlika än andra. När det gäller Hong Kong har det inget med demokrati alls att göra utan med anarki, besluten skall fattas av gatans mobb vilken kan styras med propaganda, bakom det upplägget sitter personer som Soros och CIA. Kina har avskaffat det systemet. När det gäller Ryssland måste en kandidat nomineras av ett visst antal personer. Annars får dom inte ställa upp. Anledningen är att förhindra populistiska oduglig aspirerande korpraler att stiga till envåldshärskare som vi såg i Nazityskland. Även i Kina finns system för att förhindra att en ny Hitler eller Mao nomineras. Kina införde även det i Hong Kong. Tyvärr ljuger media svenskarna upp i ansiktet genom att mörka som vanligt och bara berätta vad svensken borde få veta. Jag tror inte det hjälper att organisera folket, inte så länge den massiva propagandan håller soffpotatisarna på plats i en övertygelse att allt är lugnt, inget att oroa sig för, Sverige är tryggt med en urstarkt ekonomi. Första steget måste bli att diskreditera propagandan så folk börjar tänka, och tydligen är makten livrädd nu. Det är därför man stänger ner SwebbTV och granskning Sverige och kastar pensionärer i fängelse för att statuera exempel.

  Gilla

  1. Fast jämför man HDI och BNP per capita för Kina resp Hong Kong så förstår man nog att det handlar om något annat än pöbel på gatan.Hong Kong och Taiwan är ekonomiskt ganska homogent och skulle man uppslukas av Kina hade deras välstånd spätts ut och fördelats på de fattiga delarna av Kina.

   Gilla

   1. Tyvärr har du fel Rolf! De flesta i Hong Kong är inte speciellt rika! Det finns väldigt rika kineser i alla de större städerna för övrigt. Det är som Karl W skriver, det är CIA-uppviglade s.k demonstranter som för liv på gatorna! Märker även att Jenny Piper gått på SVT-propagandan. Inslaget från Ryssland var fake news man ljög och utelämnade fakta…Man MÅSTE alltid kolla upp vad som sägs i regim-TV som SVT innan man tar ställning!

    Gilla

   2. Det är inte troligt att majoriteten i Hong Kong skulle vilja tillhöra Kina.Speciellt med tanke på att mer välbeställda familjer unde de senaste deciennerna skickat ut sk ankarbarn som etablerat sig i många västländer.Dessa gör inget väsen av sig i sina värdländer utan är väldigt ofta välintegrerade och bidragande.Men ankare är de ifall Kina på allvar tar Hong Kong så nej,du har missuppfattat folkets vilja.

    Gilla

   3. Två allvarliga fel där. 80% av befolkningen i Hong Kong lever sämre än medelsvensken. Folk inne i Kina har idag som regel bättre levnadsstandard och livsvärde än Hong Kong borna. Det finns inget i varken Hong Kong eller på andra platser som heter ”per capita”, utom i statistik. Den andra är att Kina ”späder inte ut” välstånd. Man brukar det för att fattiga delar av landet, idag 2%, skall bli rika av egen kraft. Det är alltså helt olika den svenska sovjetsocialismen, att plundra den som har för att dela ut till den som inte har. Taiwan kommer inte att ”slukas” utan att återförenas och det betyder att jänkarnas krigsmaskineri kommer att sparkas ut och ön får det bättre med bättre välstånd.

    Gilla

   4. Rolf, nu är det så att Hong Kong faktiskt tillhör Kina och har gjort så i 2,200 år, med undantag av 150 då britterna ockuperade det med militärmakt. Det är inget val. Att en del personer, nästan 100% barn och yngre, driver omkring på gatorna som ligister i ett upprepande av kulturrevolutionen, inklusive dagens motsvarighet till rödgardister, beror på att USA och UK under åratal har drivit inkubatorer på universiteten med NGOs för att hjärntvätta dom i maktsyfte. Jag kom till Hong Kong först på tidigt 70 tal, fattigdomen var katastrofal under britterna, jag har varit där ofta och bott där ett par korta perioder. Fastlandskina är betydligt mycket trevligare idag och med betydligt mycket bättre personlig frihet än Hong Kong. Hong Kong borna är helt enkelt grundlurade av utländsk propaganda. Hong Kong har förbättrats enorm de senaste 20 åren efter återföreningen. Under britterna var det knappas några framsteg alls.

    Gilla

   5. Karl W,HDI och BNP per capita är två mått för att mäta välståndet.Dessa mått säger väldigt mycket vid en jämförelse mellan Kina och Hong Kong.Jag är nyfiken på medianförmögenheten för Kina resp Hong Kong? Har du några siffror på det? Karl W,det är ett väldigt stort steg att skicka ut sina barn som ankare och att de skall behöva känna en sådan otrygghet att de väljer att göra det.Det säger mer än några färgade kommentarer om hur fint och bra Kina är? Men det är farligt att berätta för mycket eftersom diktaturen Kina(precis som andra diktaturer) bedrivet spionage mot de som befinner sig här i väst som bland annst ankarbarn eller pga av kritik mot Kina befinner sig i väst.Kina är långt ifrån den demokrati som tex USA.Det är dock en fördel de har mot till ex.USA.Diktatur slår alltid demokrati,tyvärr.

    Gilla

   6. Nej Rolf, det existerar inga ”per capita människor” på den här planeten. Tänk dig en by med tio personer, den har mycket högt mätt välstånd, men en av de tio råkar vara en stormrik person som Bill Gates, medan de andra nio svälter och lever i misär. I ett land som Sverige som drivs efter klassiska kommunist ideologier där eliten tvångsinsamlar 85% av allt som produceras och sedan delar ut det oberoende om någon bidrar eller inte, där kan det stämma bättre. Hong Kong är som i tio personers byn. Nej – jag har inga siffror, men hur kan man jämföra. En typisk våning i Hong Kong är på 50 Kvm och kostar 15,000,000 kronor. I Kina, borta från kuststäderna, får du en dubbelt så stor våning för 200,000. ”Värdet” är alltså dubbelt i Kina, men priset bara 1.3%. En typisk lunch i Hong Kong kostar 75 kronor, jag kan gå ner till kvartersrestaurangen och äta för 7 kronor. Det är Sverige som är en diktatur där alla är massövervakade och man får passa sig. Jag läste just idag på den statliga kanalen SVT att dömda för yttrandefrihetsbrott, HMF, ökar lavinartat. Några barn dras inför rätta för att tanklöst ha gjort en heil hälsning, vore det inte bättre att förklara för barnen, och SwebbTV är nu blockerad i Sverige. Programmen ligger kvar på YT, men går inte att se i Sverige – censur. I Kina förekommer inget sådant. De som Kina övervakar är terrorister och brottslingar, både inom och utom landet, och en del kriminella har flytt undan rättvisan till väst och särskilt Sverige där dom får skydd som ”flyktingar”. I Kina kan du välja personer som styr, och välja bort dom om dom inte gör jobbet, och du kan styra deras beslut. Det går inte i diktaturerna som kallas ”demokratier”.

    Gilla

   7. Precis,BNP per capita är ett trubbigare verktyg än medianvärde.Men det säger ändå en del särskilt ekonomiskt homogena länder.

    Gilla

 6. Rubriken anger vilket, som är den Enda vägen, till att vända skutan Sverige på rätt köl.

  Bloggar om ditten och datten är underhållande att läsa och man vidgas i sin uppfattning om hur illa ställt det är, samtidigt, som man märker att vi är många som vill förändra, ”det var bättre förr”!

  De flesta bloggar handlar dock, mest om vad som skett och sker, inte vad som krävs för att förändra.

  Jag försöket igår torgföra en tanke under en replik i den så kallade ”Petterssons gör Sverige lagom” bloggen, där jag anser att ”Civil olydnad” är det enda sätter som Makthavare förstår.

  Miljoner Svenskar beslutar sig samtidigt, för att förändra på valfritt sätt, där Alla medel är tillåtna. Man väljer ut de mest fientliga grupperna, som tex Press, Polis och Politiker. Det brådskar, för Polisen växer och fylls på med Invandrare, som redan innan är Svenskfientliga.
  När dessa grupper är undanröjda så finns det tid nog fram till nästa val att organisera ett bättre Sverige. Begåvade Medborgare tar över och ser till att kommande val blir det mest demokratiska i mannaminne.

  Mitt inlägg hos tiggaren”farbror Pettersson” blev raderat, vilken får mig att förstå, att vissa skriver inte för att förändra, utan för att dryga ut pensionen, på ett tveksamt sätt…

  Gilla

 7. Rolf, det finns inget folkets vilja i Hong Kong! De har heller aldrig haft demokrati utan det var britterna som utsåg en guvernör att styra innan 1997! Så det här med demokrati är bara struntprat och den s.d demokratiska rörelsen är en CIA-produkt precis som alla andra ”färgrevolutioner” som dem legat bakom t ex Ukraina, Syrien, Libyen etc. USA bedriver alltid subversiv verksamhet i länder de anser hota deras position eller petrodollarn. Så enkelt är det, och det spelar ingen roll vilken tomte som sitter i Vita Huset utrikespolitiken är alltid densamma.

  Gilla

 8. Kanske du ska i väg o fightas lite själv i stället för att sitta där? Dom enda som gjort något är dom som svärjevenner kallar för ”nazister” och dom har ju dåligt rykte. Att svenskdjävlar är för fina om sitt rykte samt ironiskt nog själviska är ju vad som lagt grunden till den här skiten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s