Gammelmedias nyhetsbevakning lämnar mycket kvar att önska

Det känns skönt att scrolla igenom de svenska nyheterna och se att absolut inget av vikt har hänt i landet som inte har med ASAP Rocky elker Greta Thunberg att göra – vad får de egentligen betalt för att göra på nyhetsredaktionerna?

Läser jag Fria tider har det däremot hänt en hel del – ett åldringsrån mot en 80-årig kvinna i Västerås som blev hotad med kniv och fick armen vriden, en yngre man rånades på sin moped i Göteborg imorse, en annan 80-årig kvinna knuffades omkull och rånades av två män i Sandviken igår samt dessutom skedde ett våldtäktsförsök i Karlskrona mitt på ljusa dagen och på öppen gata i tisdags när flera män försökte våldtaga en ung kvinna.

Men lugn gott folk, det finns ingen anledning till oro över att våldtäktsförsök och rån numera sker i dagsljus mitt på gatan – enligt experterna är det bara anmälningsbenägenheten som ökat.

Utkomsten i målet mot ASAP Rocky blev för övrigt ungefär som jag tippade häromdagen och artisten lämnar Sverige redan nu ikväll till Trumps stora glädje.

Rocky må ha förlorat biljettintäkter på den indtällda turnén, men tack vare Sveriges klantiga hanterande av ärendet har den tidigare ganska okända artisten nu gjort sig ett namn internationellt – förmodligen har den här skandalen genererat mer PR för artisten än någon reklambyrå någonsin skulle kunna lyckas med.

Löfvén står dock kvar på Trumps shitlist, så det ska bli intressant att se vad det kommer att få för konsekvenser för Sverige framöver.

Allas vår Greta gjorde idag sin sista ”skolstrejk”, trots att det är sommarlov och ska snart lämna Sverige för att segla till USA. Jag kan inte sticka under stol med att det hade varit rätt skönt att slippa se hennes namn så fort man öppnar en tidning, men något säger mig att svensk medias besatthet av Thunberg inte kommer att upphöra bara för att hon lämnar landet – tvärtom!

Jag noterar även att Youtube raderat medborgarkanalen Swebbtv på grund av ”hets mot folkgrupp” och jag kan inte påstå att jag är förvånad. Alla som ifrågasätter regeringen och granskar migrationspolitikens baksidor stämplas per automatik som högerextremister i Sverige och det bästa sättet att tysta obekväma röster är att anmäla deras åsikter. Mycket obehaglig utveckling!

#onlyinsweden
#kämpaföråsiktsfriheten

5 reaktioner till “Gammelmedias nyhetsbevakning lämnar mycket kvar att önska

  1. Angående Greta och sitt tal i USA, så nu i 2019 finns videolänk.
    De större företag rundt om i världen använder det i ekonomiska syften och i ”klima syfte” Kunde inte mamma Enman och reklambyrån komma på det?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s