Burkaförbudet i Danmark kan snart vara ett minne blott när socialisterna sagt sitt

Det är med sorg jag betraktar hur Danmark i och med sitt regeringsskifte tar allt fler steg närmare avgrunden. Från att ha varit det land i Norden som gick i bräschen för en strikt migrationspolitik där man ställde krav på individen samt på riktigt motverkade kvinnoförtryck genom att införa förbud mot detta vidriga plagg, har man nu gått till att mjuka upp såväl migrations- som integrationspolitiken. Häromdagen beslutades det om att ta emot fler kvotflyktingar och nu vill vänstern således dra in burkaförbudet.
 
Det ironiska är att de som tidigare varit med och röstat fram förbudet, nu ändrat ståndpunkt och vill sätta stopp. Till exempel den tidigare V-ministern Eva Kjer Hansen som kritiserar maskeringsförbudet tillsammans med andra Venstre-kollegor och hellre hade sett att dessa kvinnor blev av med sina bidrag eller inte kan använda sina busskort om de bär burka offentligt. Socialistisk Folkeparti vill gå till justitieministern för att upplösa lagen och Radikale samt Enhedslisten kräver också att lagen ändras. Det verkar således finnas en majoritet för att slänga burkaförbudet på soptippen.
 
Venstres Jan E. Jørgensen menar att förbudet inte haft någon särskilt praktisk effekt på grund av det låga antalet som bötfällts och därför inte kan anses vara något jättestort problem.
 
Jag finner det ytterst provocerande att manliga politiker anser att det inte är något ”jättestort problem” bara för att man inte bötfällt särskilt många. Det är inte antalet botar det handlar om utan så klart budskapet man sänder ut om att det inte är acceptabelt för kvinnor att klä sig på detta sätt i vårt fria samhälle, där vi respekterar alla individer oavsett kön. Vill man leva annorlunda är det bara att flytta tillbaka till Mellanöstern! Jørgensen kanske skulle pröva att gå en hel dag med burka, så kan vi se om han fortfarande rycker på axlarna åt problemet efteråt!
 
Jag förstår inte att man överhuvudtaget tvekar kring detta religiösa plagg som inte hör hemma i västvärlden där kvinnor förväntas vara fria individer. Har man inte förstått någonting?  Har de inte hört berättelserna från IS-kalifaten där kvinnliga slavar vittnar om hur de tvingats iklä sig plagget som gör att man knappt kan andas så fort de lämnade tältet? Förstår dem inte vad detta tältliknande fängelse symboliserar? Tragiskt!
 
Jag börjar tappa hoppet om Danmark som hittills varit ett föregångsland och ett ljus i mörkret…
 
#onlyinscandinavia
 
Betaling af burkabøder får fængselsdebat til at blusse op

4 reaktioner till “Burkaförbudet i Danmark kan snart vara ett minne blott när socialisterna sagt sitt

 1. Lita aldrig på vänstern… och (i Sverige) inte heller på M, L, KD och C.

  Alla dessa som anser att denna kvinnoförnedrande klädsel ”inte är så farligt” borde åka på en studieresa till vilket muslimskt land som helst för att se verkligheten. Eller som du Jenny skriver, prova på att arbeta, umgås med kollegor och vänner och kära, utföra dagliga sysslor i affärer, banker, sjukvård etc. med denna förfärliga utstyrsel. Särskilt på sommaren med höga temperaturer.

  En samling samhällsfarliga och demokratiföraktande hönshjärnor som spottar på människors frihet är vad dom är dessa burkavänner.

  Gillad av 2 personer

 2. Lika dåligt argument som SVT hade att mörka signalemente på gruppvåldtäktsmän, ”de hade nog inte hittats ändå”. Hur kan man ändra en lag pga att inte så många bötfälls? Är lagar till för att håva in böter? Sämsta bluffargumentet. Suck, socialister….

  Gillad av 1 person

 3. Sjukt, men tyvärr är det mer än det som systematiskt och bit för bit demolerar det Europa vi en gång växte upp i och älskade. Så länge vi inte kan få in ett mer funktionellt politisk system kommer nog lite att ändras.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s