Våra styrande agerar oansvarigt när de ignorerar att delar av den kvinnliga befolkningen aldrig kommer att komma ut på arbetsmarknaden i det kravlösa Sverige

När jag i början av sommaren noterade att ett av mina lokala lunch-hak hade anställt en kvinna i slöja som kallskänka så var min första tanke att bojkotta stället i protest mot att de bejakar kvinnoförtryck, men självklart är jag inte så fyrkantig så jag har besökt det flera gånger – senast idag och fått min beställning upptagen av den unga kvinnan som kanske är i 25-årsåldern. Hon betjänar alltid kunderna proffsigt och behärskar såväl svenska som engelska.

Det måste också vara en vinst för henne själv, dels att känna att hon är en del av det svenska samhället där man som sig bör arbetar och gör rätt för sig istället för att leva på bidrag och dels att hon som muslimsk kvinna visar att det går att arbeta i slöja.

Jag har som bekant svårt för att acceptera denna bakåtsträvande ”sed” med att täcka sig när man lämnar hemmet, men eftersom islamiseringen är så påtaglig i Sverige så har jag, även om det bär mig emot, så smått börjat acceptera slöja och hijab på vuxna kvinnor. Däremot kommer jag aldrig att acceptera det på barn, där det aldrig kan anses ske frivilligt!

Ska man rangordna de kvinnoförtryckande plaggen så är slöja/hijab det som ändå fungerar bäst i samhället eftersom det inte är något hinder för att arbeta, åtminstone i de flesta yrken, vilket är mer än man kan säga om de vandrande tälten som burka och niqab innebär som helt utesluter möjligheten att någonsin ha ett normalt jobb. Detsamma gäller för de som bär hijab i kombination med heltäckande klädsel/abaya, vilket försvårar ett normalt yrkesutövande.

Således är frågan varför inte detta problem återfinns högre upp på våra styrandes agenda. I och med att man väntar med att införa burkaförbud så tar vi hela tiden in nya människor i landet som härstammar från samhällen som är djupt religiösa samt där det är kutym att se ut som spökplumpen så fort man går utanför dörren, vilket i sin tur innebär nya personer som vi skattebetalare måste försörja livet ut. Det finns ingen rim och reson i detta någonstans! Dessutom föder dessa individer barn som också förväntas klä sig traditionellt och således heller aldrig kan få något jobb när de går ut skolan – visserligen kanske det inte behövs eftersom de antagligen gifts bort innan de kommer upp i tonåren och sedan tillbringar resten av livets dagar med att stå framför spisen samt föda barn, men ändå. Nu låter detta hårt, men det är ju faktiskt sant och det är vi som betalar för det här multikulturella experimentet som våra politiker ägnat sig åt i decennier!

Min poäng är att regeringen inte kan fortsätta blunda för utvecklingen, utan nu måste man agera handfast genom att införa burkaförbud samtidigt som bidragen regleras efter såväl krav på att kunna språket som självförsörjning samt se till att dessa människor börjar jobba. Passar inte detta alla individer så är man faktiskt fri att flytta till ett annat land!

Jag är så trött på detta kravlösa samhälle där så många förväntas bli försörjda resten av livet, medan vi andra får slita hårt för brödfödan och ändå måste vända och vrida på slantarna i slutet av varje månad utan att vi får ett uns av tacksamhet tillbaka.

Ska man bosätta sig här så får man också se till att skaffa sig ett jobb utan att religiösa symboler ska sätta käppar i hjulet – där måste våra politiker vara benhårda! Dessutom är det som jag alltid brukar påpeka en rejäl säkerhetsrisk med alla dessa tygstycken där vad som helst kan förvaras under byltena.

Jag läste för övrigt en intervju med burkabärande kvinnor i Danmark nyligen, där man har infört förbud och flera av dem uttryckte att de faktiskt inte ville ”bli räddade” från förtryck utan att de själva vill bära burka.

Kanske är det fel att göra dessa kvinnor till offer, men ska de bo här så får de anpassa sig och börja bidraga till samhället, så enkelt är det. Ett religiöst plagg är ingen fribiljett till livstids försörjning!

Så varför är det så svårt att agera? Jag börjar känna mig som en gammal skiva på repeat…

#slutadalta
#burkaförbudnu
#vågaställakrav

En reaktion till “Våra styrande agerar oansvarigt när de ignorerar att delar av den kvinnliga befolkningen aldrig kommer att komma ut på arbetsmarknaden i det kravlösa Sverige

 1. Allt hänger faktiskt på varför de kom till Sverige .
  Kom de till Sverige för att slippa förtrycket eller för alla bidragen.

  Många gånger när man pratar med dem så pratar dem om förtrycket, men ju mer man pratar med dem ju mer för säger dem sig. Att de kom hit för barnbidragen och att de kan vara hemma och tjäna massa pengar och att de faktiskt valt Sverige pga bidragen.
  Som deras släkt och vänner skröt om eller så har de läst om det på nätet.

  De hade inte tänkt att ändra sina liv till svenska värderingar men de har inget emot Svenskarnas pengar.

  Samtidigt kräver man att vi i Sverige ändrar på våra värderingar. Slöja och och allt som döljer kroppen och som symboliserar kvinno förtryck. Borde förbjudas för strider mot alla människors lika värde och rätten till sin egen kropp.
  Men jag tror att våldtäkterna i världen skulle minska enormt mycket om alla kvinnor kunde gå klädda som de vill.
  Jag tror faktiskt att hijab och alla dessa kläder är orsaken till många våldtäkter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s