Oroande siffror i ny FN-rapport visar rekordhögt antal döda och skadade barn i krig världen över – det ”opartiska” public service sätter dock allt ljus på Afghanistan

Enligt en ny FN-rapport har över 12.000 barn dödats och skadats i väpnade konlikter i år, vilket är rekordhöga siffror. Förutom dödade och skadade barn inkluderar man även rekrytering och nyttjande av barnsoldater, sexuellt våld, kidnappningar samt attacker på skolor och sjukhus.
 
Afghanistan, Israel-Palestina konflikten, Syrien och Jemen toppade listan. Märkligt nog saknas konflikten i Kamerun och Ukraina i FN-rapporten.
 
Barnen är tyvärr de stora förlorarna i alla krig, men historien igenom har de vuxna som drivs av maktbegär och strävan efter att tjäna pengar aldrig brytt sig om detta i de otaliga konflikter runt om i världen där såväl krigsherrar som de som förser dem med vapen skor sig ordentligt. Tyvärr lär detta fortsätta länge än eftersom det verkar finnas en aldrig sinande ström av egoistiska människor som är beredda att kliva över lik för att nå framgång.
 
Jag noterade att såväl Sveriges Radio som SVT snappat upp nyheten om FN-rapporten, men istället för att ge en opartisk bild som t.ex. nyhetsorganet Omni så lyfter public service endast fram Afghanistan och berättar om antalet döda och skadade civila offer medan man utelämnar övriga länders konflikthärdar som tydligen inte var lika viktiga att belysa.
 
Men det finns nog inte alls någon politisk agenda bakom med tanke på hur svensk media hittills agerat i frågan om hanteringen av ensamkommande män från Afghanistan och propagandan för att låta alla få stanna oavsett om de har legala skyddsskäl eller inte.
 
child.jpg

4 reaktioner till “Oroande siffror i ny FN-rapport visar rekordhögt antal döda och skadade barn i krig världen över – det ”opartiska” public service sätter dock allt ljus på Afghanistan

 1. … så lyfter public service endast fram Afghanistan …

  Det är inte så intressant, eftersom de allra flesta afganer som hamnat i Sverige kommer ifrån Iran.

  Gilla

  1. Ja, men man tvistar om huruvida Sverige ska stoppa utvisningar till Afghanistan i ljuset av landets utveckling, där asylaktivister som PS gärna lyfter fram går i bräschen för att stoppa denna ”omänskliga” behandling av afghaner som bott större delen av sina liv i Iran.

   Gilla

 2. Det är fler än barnen som lider. Just nu är USA involverade i 135 krig (källa USA SOCOM), USA har anfallit 70% av alla planetens länder, dödat omkring 22 miljoner människor efter WW2, släpper just nu en bomb var 12e minut utan krigsförklaring, USA har varit i krig 226 år av sin 243-åriga existens, man har över 1,000 militära baser runt jorden, omkring 60,000 personal i andras länder, man har ingripit militärt i länder som Korea, Vietnam, Sydkorea, Japan, Filippinerna, Guam, Marshall öarna, Iran, Libyen,, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia , Bosnien, Saudiarabien, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Yemen , Pakistan, Syrien, osv. Man har ockupationstrupper i EU, Japan, Sydkorea och Filippinerna, man provocerar ständigt i Sydkinesiska Havet, USA har 20 hangarfartyg, USA har mer militära styrkor och större rustningskostnader än hela övriga världen tillsammans, man konstant hotar och trakasserar andra, USA har 60,000 anställda bara för att spionera och värdens största propagandasystem i bruk. Det finns inge motsvarighet i historien. USA är inget annat än en aspirerande världslig militärdiktatur. Inget av detta kan man finna i svenska media, vilka är en förlängning av USAs propagandamaskin. TÄNK.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s