Mycket långa köer för att få svenskt medborgarskap – dags att se över kraven?

Köerna för att få svenskt medborgarskap har fördubblats på några år och i dagsläget är 90.000 ansökningsärenden öppna på Migrationsverket. Enligt Migrationsverket tar det 2,5 år för en ansökan som lämnas in idag att bli godkänd.
 
Minskad personalstyrka på Migrationsverket och fler medborgarskapsansökningar är orsaken till köerna.
 
Jag är inte förvånad med tanke på alla nysvenskar som väller in i landet tack vare våra i princip öppna gränser och där man ger asyl åt migranter trots att de i många fall saknar skyddsskäl. Ett sätt att komma tillrätta med problemet är att se över kraven för svenskt medborgarskap, som i jämförelse med andra länder framstår som patetiska.
 
De enda krav som man behöver uppfylla för att få ansöka om medborgarskap i Sverige är att kunna styrka sin identitet, ha fyllt 18 år, ha permanent uppehållstillstånd (PUT), ha bott i Sverige i fem år samt ha levt ett skötsamt liv i Sverige.
 
Vi ställer inte ens krav på att man ska kunna det svenska språket eller ha kunskaper om det land som man bosatt sig i!
 
Konsekvenserna av Sveriges slapphet i dessa frågor, vilket blir detsamma oavsett om rött eller blått lag styr landet, ser vi runt om i samhället där problemen flödar, den misslyckade integrationen är ett faktum sedan flera år tillbaka och människor behöver tolk trots att de bott över 15 år i landet. Sedan får alla dessutom rösta i riksdagsvalet och resultatet blir därefter!
 
#onlyinsweden
 
DANIEL.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s