Efter flera års strikt migrationspolitik har den danska regeringen nu bett FN om att få ta emot kvotflyktingar

De senaste åren har Danmark bedrivit en strikt migrations- och integrationspolitik där det bland annat har varit helt stopp för att ta emot kvotflyktingar. Detta ska det nu bli ändring på efter att den danska regeringen bett FN om att få mottaga kvotflyktingar.
 
Migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har informerat FN:s flyktingorgan UNHCR om att Danmark återigen vill erbjuda kvotflyktingar att bosätta sig i Danmark.
 
Beskedet från den danska regeringen mottogs med glädje hos UNHCR som med det stigande antalet flyktingar har ett pressat behov.
-”Vi glädjer oss över Danmarks beslut om att mottaga flyktingar som har behov av särskild medicinsk behandling och är redo att samarbeta för att diskutera ytterligare detaljer som identifiering, urval och överföring av flyktingar med speciella hälsoproblem som kan komma till Danmark för att få nödvändig behandling.”
 
Dansk Folkepartis gruppordförande Peter Skaarup menar dock att det är ett dåligt beslut.
-”Vi betraktar det som att Socialdemokraterna bryter ett löfte i förhållande att man i valkampanjen lovade att bevara den strama migrationspolitiken.”
 
Tråkigt att se att danskarna vars tidigare regering drevs av sunt förnuft, nu ersatts av vurmare för öppna hjärtan-politik, men det är bara att säga välkomna i klubben!
 
FN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s