Yttrandefriheten i väst utnyttjas av islamistiska extremister för att sprida hatpropaganda

Bara några timmar efter att Boris Johnson utsetts till Storbritanniens nya premiärminister flödade reaktionerna på Twitter runt om i världen. Många var kritiska till Johnsons seger, men en tweet utmärkte sig extra mycket även med dagens mått mätt vad gäller agitation.

Dr. Mohammed Al-Massari, en saudisk oliktänkande som fick asyl i Storbritannien 1994 efter att ha flytt från Saudiarabien då han kritiserat kungafamiljen för att inte följa det ”riktiga islam”, twittrade en bild av Johnson med följande text: ”Det här sionistsvinet förbereder sig för att styra England.”

Al-Massaris bittra kritik påminner om två andra hatpredikanter som också är baserade i Storbritannien, Abu Hamza Al-Masri och Anjem Choudary. Båda har utnyttjat landets lagar som skyddar yttrandefriheten för att sprida sitt hat bland befolkningen. De har blivit ökända för att ständigt kritisera landet som gav dem medborgarskap.

Al-Massari har öppet önskat att brittiska trupper ska dödas i Irak och Afghanistan samt uppmanat till mordförsök på den tidigare premiärministern Tony Blair. På hans hemsida tajdeed.org.uk, återfinns både terrorist- och extremistretorik från partiet ”Party for Islamic Renewal” (PIR), vars logotyp har en kuslig likhet med Daesh svartvita flagga. Webbplatsen innehåller videor som skildrar halshuggningar av utländska trupper i händerna på militanta islamister samt timslånga videor och artiklar som främjar hans tolkning av islam.

Al-Massari menar att målet är att ”mobilisera de islamiska arbetarnas ansträngningar, organisera deras rangordning, förbättra deras tänkande och fördjupa deras förståelse för islam på ett sätt som skulle tjäna den islamiska Da’wahs väg (Ring) och rörelse. Det syftar till ambitionerna från den islamiska Ummah (nationen) och dess legitima kamp för befrielse från otro samt utländsk dominans och upprättandet av det rättfärdiga kalifatet.”

Denna radikala dissident vill vidare återställa ”Islamiskt liv genom att inrätta ett Daesh som tillämpar islam hemma, det vill säga att tillämpa sharia på olika livsområden. Den islamiska uppmaningen förmedlar vägledning och barmhärtighet till världen.”

Den saudiska journalisten Abdulaziz Alkhamis, som bor i Storbritannien och har bevakat Al-Massari, menar att problemet är att det påverkar den unga generationen – särskilt unga muslimer.
-”Han var inblandad i en hat-våg här och hans agerande stödjer extremisterna som är mot muslimer eftersom de använde hans hat som ett exempel på den icke existerande toleransen inom det muslimska samhället i Storbritannien. Al-Massari kom hit och påstod att han flydde från sitt hemland för att få frihet, men han använder den friheten mot regeringen och nationen som välkomnade honom. Det är en form av terrorism att uppmana människor att döda och hata, men som synes sker det ingen reaktion från det brittiska rättssystemet.”

Den 27 juni 1996 diskuterade den brittiska regeringen ett förslag från några konservativa lagstiftare om att deportera Al-Massari på grund av de uttalanden som han gjort. Al-Massari förnekade allt och efter en stödkampanj för att låta honom få stanna, som hade stöd av Labour-ledamoten George Galloway, lades försöken att deportera honom helt sonika ned.

Trots att Al-Massari har fortsatt att oförtrutet sprida sin hatpropaganda i åratal och trots att det gjorts razzior där det till exempel framkommit att han mottagit 600.000 £ från Abdulrahman Mohammed al-Amoudi, en person som stod nära den numera avlidna libyska diktatorn Muammar Gaddafi – pengar som kopplades ihop med en sammansvärjning för att mörda kung Abdullah bin Abdul Aziz – sitter Al-Massari som sagt fortfarande i orubbat bo och man kan verkligen fråga sig varför engelska myndigheter inte ställt Al-Massari till svars för sina handlingar.

Intressant artikel att ta del av och det är lätt att dra paralleller till Sverige som i åratal haft problem med hatpredikanter som förgiftar unga sinnen med radikal islam, vilket lett till att otaliga unga radikaliserats och lämnat Sverige för att strida för exempelvis Daesh.

Den socialdemokratiska regeringen har genom åren haft en förkärlek för att godkänna byggen av moskéer med radikal inriktning på svensk mark och även om man sitter med fakta på bordet om att dessa moskéer är plattformar för att rekrytera nya extremister så har det inte lett till några åtgärder. Man har inte stängt ned några av dessa moskéer med radikal inriktning och Sveriges unga muslimer får till exempel fortsätta ta emot statsbidrag trots kopplingar till radikal islam. Dessutom har hatpredikanter flera gånger bjudits in till Sverige för att tala på olika konferenser och sammankomster. För den som vill ha den fullständiga redogörelsen för hur Muslimska Brödraskapet är etablerat i Sverige samt har kopplingar till den svenska regeringen, så rekommenderar jag att läsa på Ledarsidorna.se som dokumenterat detta nyligen i flera artiklar.

Yttrandefriheten i all ära, men det måste finnas gränser och det blir lite löjeväckande att den brittiska regeringen och myndigheterna är så passiva när det gäller hatpredikanter, medan den onämnbare (TR) sitter fängslad på oklara grunder. Där kan man lägga ned resurser, men när det handlar om de som sprider hat och uppmanar till terror på riktigt så gör regeringen och myndigheterna det som de är bäst på – stoppar huvudet i sanden!

http://www.arabnews.com/node/1530366/world

as.png

2 reaktioner till “Yttrandefriheten i väst utnyttjas av islamistiska extremister för att sprida hatpropaganda

  1. Detta har en lång historia. Anledningen varför engelska myndigheter inte ställt Al-Massari till svars för sina handlingar är enkel. Yttrandefriheten är helt oreglerad och maktmedlet kan fritt användas. Det ärt som att dela ut kulsprutepistoler och tillåta oreglerad användning av dom. De mest kända att använda yttrandefriheten var Nazi Tyskland. Vi vet resultatet av det. Ett annat exempel är Kina under demokratin mellan 1912 och 1949. Mao Regimen använde det som ett makt och styrmedel mellan 1949 och 1978. Inte heller de resultaten är speciellt upplyftande. I Sverige av idag är ett annat exempel där staten i realiteten, precis som en gång i Tyskland och under Mao, i tagit kontroll av yttrandefriheten och använder det som ett politisk oreglerat maktmedel. Den enda som har lärt sig läxan är Kina som har reglerat yttrandefriheten. Man får framföra vadhelst man vill, men inte hur som helt. Provokationer, förföljelser, drev, uppvigling och trakasserier är inte tillåtna. Precis som i trafiken, man kan fritt köra vart man vill, men inte uppträda hur som helst på vägen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s