Ny finsk studie visar att människan inte påverkar klimatet i den utsträckning som klimatalarmisterna hävdar – japansk forskare kom fram till samma resultat

En ny studie som genomförts av ett finskt forskningsteam har kommit fram till att det finns för lite bevis för att stödja idén att människan påverkar klimatet. Resultatet av studien fick snabbt stöd av forskare i Japan.

Studien som publicerades förra månaden av forskarna vid Åbo Universitet i Finland har titeln ”Inga experimentella bevis för den betydande antropogena klimatförändringen” och fastslår att nuvarande klimatmodeller inte tar hänsyn till effekterna av molntäckningen på globala temperaturer, vilket får dem att överskatta effekterna av mänskligt genererade växthusgaser.

Enligt studien kan modeller som används av officiella organ som ”Intergovernmental Panel on Climate Change” (IPCC), inte korrekt beräkna den naturliga komponenten som ingår i den observerade globala temperaturen och en stark negativ återkoppling av molnen saknas i dessa modeller. Efter att ha justerat för molntäckningsfaktorn och redovisat utsläppen av växthusgaser, fann forskarna att mänskligheten helt enkelt inte har särskilt mycket effekt på jordens temperatur.

Studiens författare gör en stor skillnad mellan den typ av modell som föredragits av klimatforskare vid IPCC och äkta bevis genom att ange att man inte anser beräkningsresultat som experimentella bevis samt noterar att modellerna ofta ger motstridiga slutsatser. Med tanke på de bevis som presenterades i studien avslutade de finska forskarna med att deklarera att ”vi har praktiskt taget ingen antropogen klimatförändring” och tillägger att ”de låga molnen kontrollerar främst den globala temperaturen”.

Resultaten i studien går kraftigt emot de påståenden från många miljöaktivister, däribland amerikanska lagstiftare som Alexandria Ocasio-Cortez, som inte bara argumenterar för att klimatförändringen är ett omedelbart hot mot planeten men även att det i stor utsträckning är människan som skapat fenomenet. Ocasio-Cortez, bättre känd som ”AOC”, har föreslagit en ”Green New Deal” för att ta itu med det förmodade hotet.
Japanska forskare vid universitetet i Kobe har kommit fram till liknande resultat i en studie som publicerades tidigare i juli, där man konstaterade att molntäckning kan skapa en ”paraplyeffekt” som kan ändra temperaturer på sätt som inte fångas av nuvarande modellering.

Intressant och ju fler sådana här studier som publiceras ju mer hål blir det i klimataktivisternas påstådda hotbild – synd bara att svensk media inte släpper fram sådan här information. Det hade varit intressant att få en kommentar från team Greta Thunberg som hävdar motsatsen!

https://www.rt.com/news/464051-finnish-study-no-evidence-warming/

klmat

11 reaktioner till “Ny finsk studie visar att människan inte påverkar klimatet i den utsträckning som klimatalarmisterna hävdar – japansk forskare kom fram till samma resultat

 1. Visst påverkar människan klimatet. Man har räknat ut att människans total påverkan på klimatet idag rör sig om hela 0.3%. Tala om att spotta i Stilla Havet. Variationer i solen har ökat temperaturen, och därmed temperaturen på vattnet i världshaven. När temperaturen ökar kan vattnet binda mindre CO2 (gaslagarna), haven avger alltså massiva mängder bunden CO2. Den sanningen gillar inte klimathysterikerna, då blir det ju mindre pengar i fickan. Den extra frigjorda CO2 tackar växtriket för och ger oss mer mat och syre. Öknarna minskar, och vi har begåvats med ytterliga gröna ytor motsvarande två gånger ytan av hela USA.

  Gillad av 2 personer

 2. Bor man mitt i ett skånskt rapsfält och har egen är vattenalysen ingen munter läsning.Hur koncentration av främmande ämnen på fel plats påverkar oss vet man väl inte riktigt men det är troligtvis inte nyttigt att dricka glyfosat.Miljö och klimat hänger ihop.
  #köptavpetroleumbaronerna

  Gilla

   1. och för rättvisas skull skall det upplysas om att kommunalt vatten ofta är lika dåligt
    Uppmärksammade kommunala vattentäkter är ju Kallinge där brandskum trängt ner i grundvattnet och bl.a.orsakar missbildning hos foster.

    Gilla

  1. Miljö och klimat hänger INTE ihop!
   Att ditt vatten blivit förorenat beror inte på att den globala temperaturen stigit ca 1 grad sedan mitten av 1800-talet.
   Det beror heller inte på att koldioxiden i atmosfären har ökat och ökar.
   Det beror i hög grad i stället på användning av allehanda substanser som betecknas hälsovådliga.

   Gillad av 1 person

  2. Du hänvisar till SLU, som framhäver en rad obekräftade hypoteser beträffande klimatet.
   Trams och struntprat bevisar ingenting.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s