Vad är det här – ett tackbrev till väljarna eller en reklampelare för Moderaterna? Det är helt klart allt annat än en debattartikel med innehåll som vi inte hört tidigare

Rubriken på Moderaternas toppdelegats debattartikel i dagens Aftonbladet lovar gott ”Europa behöver en kontrollerad invandringspolitik” och hur EU ska tackla den illegala migrationen står högt på min agenda, så jag var förväntansfull när jag började läsa texten.

Detta byttes dock snabbt till irritation eftersom artikeln inte på något sätt gräver i en av vår tids största utmaningar. Istället ägnar Tobé spaltmetrarna åt att påpeka att M utökat sina mandat tack vare EU-valet nyligen samt räknar upp de tre områden där han främst vill driva sina politiska ståndpunkter som består av att stoppa den fria rörligheten för kriminella, satsningar på både förnybar energi och mer kärnkraft för att rädda klimatet och en mer kontrollerad invandringspolitik.

Men istället för att förklara hur det ska gå till så gör han på klassiskt manér och bygger luftslott genom att berätta vilka resultat man vill uppnå samt vad man kämpar mot för mål. Helt ointressant för mig som väljare! Jag vill ha konkreta förslag och en stabil plan för hur våra politiker ska genomföra det man lovar sockersött varje gång de får chansen att öppna matklykan!

Jag tror Tobés text kan sammanfattas i tre ord – BLAH BLAH BLAH! Det är mycket konstateranden av vad vi måste göra, men det viktigaste i kråksången som är hur vi ska göra det lyser dock med sin frånvaro och det är på något sätt symptomatiskt för hela EU:s hantering av migrationsfrågan år efter år – mycket snack och ingen verkstad!

Otroligt att en tidning överhuvudtaget publicerar detta när det finns så mycket viktigare saker som borde få ta plats.

_______________________________________
INVANDRINGEN
”För det första behöver Europa ta ett helhetsgrepp om invandringspolitiken. EU:s bistånds- och utvecklingspolitik ska vara resultatinriktad och bidra till utrotad fattigdom, färre konflikter och bättre hälsa samt stabilisera samhällsutvecklingen i fattiga och osäkra delar av världen. På så sätt kan orsakerna till migration förhindras och Europas omvärld bli säkrare. Samtidigt måste Europa få en bättre fungerande invandringspolitik på plats. Den ska vara rättssäker, förutsägbar och vi måste få full kontroll över den yttre gränsen. Båda dessa perspektiv krävs för en mer kontrollerad invandringspolitik.”
BROTTSBEKÄMPNINGEN
”För det andra måste Europa förstärka sitt brottsbekämpande arbete. Det handlar om att ge polis- och justitiesamarbete ökade befogenheter och resurser, inrikta ett särskilt arbete mot de internationella stöldligorna och sluta betala andra EU-länders fängelsenotor. Europa behöver också förstärka samarbetet mot terrorism och extremism. Europols antiterrorcenter bör ges mer resurser, utomeuropeisk finansiering av extrema trossamfund upphöra och hatpredikanter förbjudas inresa till Europa.”
KLIMATET
”För det tredje krävs det att Europa fasar ut smutsig kolkraft och rysk gas. Enbart de tio största kolkraftverken i EU släpper ut nästan fyra gånger så mycket koldioxid som de totala utsläppen i hela Sverige under ett år. Genom att satsa på mer av förnybar energi och fossilfri kärnkraft, kraftigt öka resurser till kärnkraftsforskning och se till att Europas elnät byggs samman, ges bättre möjlighet att minska utsläppen och hejda den globala uppvärmningen. Vi behöver gemensamt prioritera klimatsmart el i Europa.”

tobe.jpg

2 reaktioner till “Vad är det här – ett tackbrev till väljarna eller en reklampelare för Moderaterna? Det är helt klart allt annat än en debattartikel med innehåll som vi inte hört tidigare

  1. En bra sammanfattning! BLAH BLAH BLAH!
    Ängsliga, PK-skadade, lismande fega politiker.
    Jag blir så trött, även om jag borde vara luttrad efter Sveriges utveckling/tillstånd.
    Sår man vind får man skörda storm, och det har såtts mycket vind i gamla Svedala.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s