Tunisien förbjuder niqab på kvinnor som arbetar på offentliga institutioner av säkerhetsskäl – meanwhile in Sweden…

Tunisiens premiärminister Youssef Chahed beslutade idag av säkerhetsskäl att förbjuda niqab, som täcker hela ansiktet förutom ögonen, på kvinnor som arbetar på offentliga institutioner i landet.

I Sverige däremot har vi inget maskeringsförbud överhuvudtaget, trots att vi har kvinnor som iklär sig såväl niqab som burka och i praktiken kan dölja precis vad som helst under kläderna.

Vi är inte ens i närheten av att följa efter många andra europeiska länder, eftersom vi är livrädda för att ”kränka” människor. Så istället för att kräva att de som väljer att bosätta sig här anpassar sig till vårt samhälle, så sätter vi hela landets säkerhet på spel genom att låta vandrande tält spatsera runt fritt och agera säkerhetsrisker eftersom vi har ett gäng politiker som helt saknar kurage, men framför allt saknar man viljan att sätta medborgarnas trygghet främst!

Vi lever i ett samhälle där alla måste kunna identifiera sig
vare sig man ska åka buss/tåg eller hämta ut ett paket – men för kvinnoförtrycket gör vi salut och medger undantag rakt över linjen.

Muslimska kvinnor som ska resa med flygbolaget KLM måste ta av sig slöjan/hijaben/burkan/niqaben och identifiera sig innan de får sätta sin fot på planet, men jag tror inte att svenska bolag har liknande krav utan det är helt i sin ordning att personer med oklar identitet sätter hundratals människors liv på spel.

Vi är så lama i Sverige att vi inte ens klarar av att förbjuda slöja i skolan på barn trots att det uppenbarligen både kränker barnen samt inskränker på deras rätt till frihet samt jämlikhet, samtidigt som vi gör undantag för religiösa symboler och sexualiserar små barn, vilket inte hör hemma innanför skolans grindar.

Vakna Sverige!

#onlyinsweden
#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret

https://english.alarabiya.net/en/News/north-africa/2019/07/05/Niqab-banned-in-Tunisian-government-offices-.html

 

niqab

 

En reaktion till “Tunisien förbjuder niqab på kvinnor som arbetar på offentliga institutioner av säkerhetsskäl – meanwhile in Sweden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s