Jag mår illa av åsiktsdiktaturen i Sverige – vi måste våga stå upp för vad vi tycker

I dagens Expressen publicerades en debattartikel av Ebba Busch Thor med rubriken ”S har glömt dem som behöver välfärden mest” och med frasen ”vi har inte glömt deras svek mot välfärden”, där jag i min tur kommenterade att vi väljare inte heller har glömt KD:s svek när man nyligen röstade med regeringen och öppnade slussarna till ännu fler migranter i en tid när vi med fakta och konsekvensanalyser på bordet istället borde strama åt migrationspolitiken rejält.

Jag fick då direkt påhopp från en herr Ramirez ivrigt påhejad av en miljöpartist från Norrland, som påpekade att jag inte borde få arbeta på advokatbyrå med mina värderingar – ”Jag trodde man skulle ha andra värderingar när man jobbar på en advokatbyrå. Med tanke på att du gillar AFS och Fria Tider så förstår jag inte hur du kan ha fått jobb där”.

Det här har jag inte kunnat släppa och jag blir allt mer ilsken ju mer jag tänker på det, för det påvisar precis hur illa ställt det är med samhället och åsiktsfriheten i Sverige samt den inställningen ligger också till grund för att svensken i allmänhet inte vågar uttrycka sin åsikt trots att vi på pappret ska vara ett av världens mest demokratiska länder med en generös yttrandefrihet.

Istället för att gå mot ett mer öppet samhälle där det är fritt att kritisera såväl de styrande som att diskutera kontroversiella ämnen, så fortsätter åsiktskorridoren att vara smal i den politiskt korrekta ankdammen Sverige.

Angiveriet är utbrett och det kuvade folket fortsätter att knyta näven i fickan istället för att protestera högljutt av rädsla för att förlora sina arbeten och sitt anseende!I en normal värld hade åsikter från alla läger välkomnats och respekterats istället för att som nu selektera samt endast bereda vägen för en viss typ av inställning som sammanfaller med hur man enligt vänsteretablissemanget bör tycka och tänka.

Tyvärr är vi dock långt ifrån ett normaltillstånd och det sunda förnuftet får stryka på foten för att istället totalt domineras av ett resonemang som på intet sätt utgår från medborgarnas bästa eller tänker på landets säkerhet. Lägg därtill en drös av tjänstemän, myndighetschefer, domare och journalister som är regimtrogna, så är bilden komplett av ett samhälle där folket hålls i ett järngrepp!

#onlyinsweden
#krossaåsiktskorridoren

12 reaktioner till “Jag mår illa av åsiktsdiktaturen i Sverige – vi måste våga stå upp för vad vi tycker

 1. Ramirez måste åka hem till sitt ursprungsland och ta med sig miljöpartisten. För allas bästa. Om dessa båda uppenbarligen hatfyllda och odemokratiska personer inte trivs med debatter där olika synpunkter yttras föreslår jag ett muslimskt land eller Nordkorea.

  Stå på dig Jenny. Det finns alldeles för många vänsterextrema rättshaverister inom rättsväsendet. Hat och hot är det som driver dom. Ruskigt obehagligt.

  Gillad av 1 person

 2. Visste faktiskt inte att du jobbar på advokatbyrå. Lägger det på minnet ifall jag någonsin behöver hjälp av en sådan i framtiden. Du har mitt fulla förtroende.

  Gillad av 1 person

 3. Kan inte annat än hålla med! Vet inte om det beror på att jag läser för mycket på Samhällsnytt och Fria Tider!?
  Polariseringen verkar total och ingen vågar säga vad de tycker, i rädsla för angiveri!
  Stefan Lövén och Annie Lööf, tack för vårt nya Sverige!

  Gillad av 2 personer

 4. Ingrid, du kan aldrig läsa för mycket på Samnytt eller Fria Tider.
  Jenny, Ramirez och miljöpartisten borde lära sig vad åsiktsfrihet innebär.
  Det är precis sådana personer som denne Ramirez med anhang, som hade passat som handen i handsken i forna DDR. Tvi!

  Gillad av 2 personer

 5. Många är vi som mår illa av den falska yttradefriheten och falska välfärden, som vi tvingats betalat fem gånger för mycket för.
  Är inte förvånad att du blir påhoppad av icke svenskar, för de är de ända i Sverige som tycks ha rättatt yttrra sig .
  Har ni sett alla reklamfilmer alla har fler invandrare än Svenskar och SVT låter invandrares åsikter höras och synas oftare än svenskarnas.
  Oavsett vad svenska folket tycker så har politikerna bestämt att vi svenskar ska betala allt och offra allt . För andras misstag.
  Vet inte vad det är för demokrati de pratar om.
  Läste att muslimska journalist frågat en annan muslim. om han ville bo med en otrevlig muslim eller en icke muslim. Fick svar varför skulle en muslim bo i ett icke muslimskt land.
  För mig betyder det att de kommit hit för att göra det muslimskt och att de icke accepterar något annat än deras sätt.
  Så att muslimska män försöker tysta och nedvärdera svenska kvinnor pågår varje dag och minut här i Sverige.
  Konstigt att inte dessa personer raderas från sina mediala sidor. Ge inte upp vi behöver starka kvinnor som står för våra öppna värderingar.

  Gillad av 1 person

 6. Du är inte ensam!
  Jag för min del vägrar vara tyst. Jag har lärt mig att inte längre bry mig om alla dessa fina ord. Fuck’m!
  Men jag tror inte heller att kommentera på sociala eller gammaldags medier har nytta. Då får man bara påhopp av såna ”modiga” tangentbordshjältar. Det är ju på såna ställen de samlar sig och tillsammans är de starka.
  Jag tar hellre diskussionen ”mano a mano”.

  Gillad av 1 person

 7. Det är så djävla dumt att sätta etikett på folk enbart för att man delar gemensamma slutsatser om företeelser i samhället.Ramirez är kanske en apa enbart för att han äter och skiter likt en apa? Vi kan det,man får en etikett på sig och vips är man oönskad på sitt jobb.

  Gilla

 8. Social media bidrar till mycket skit, facebook som jag dock lämnat är fullt av självutnämnda moral poliser som pekar finger 🖕

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s