Väljarnas politiska minne är kort

Alldeles nyligen var Kristdemokraterna på fallrepet och den alltid så oklanderliga partiledaren Ebba Busch Thors anseende hade fått sig en törn.Anledningarna var tre: partiets inställning till abort, uteslutandet av Joachim Gahm samt petandet av Lars Adaktusson som fick bli syndabock för partiets misslyckande i EU-valet och det största misstaget av dem alla – att godtaga regeringens mer generösa migrationspolitik som öppnar slussarna för ännu fler migranter och deras anhöriga.Väljarnas ilska och besvikelse visade sig snabbt i opinionsmätningarna och KD stod ett slag ute i kylan. Men plötsligt förändrades allt över en natt och nu är Ebba åter allas gullegris och hyllas för sin insats.Vad var det då som ledde till denna omvälvande förändring – jo en lunch med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, där man bland annat diskuterade energipolitik.Det politiska minnet är som bekant kort i Sverige, vilket främst brukar visa sig vid valurnorna, när den naiva och lättlurade befolkningen röstar som man alltid gjort för att man i sista stund lockats av ett av alla de saftiga köttben som vi matas med inför alla val, trots att de i slutändan brukar bestå av luftslott. Men att efter så här kort tid vända kappan trots kalibern av denna fadäs, vilket kommer generera såväl ännu mer kostnader som problem – inte bara för oss utan även för framtida generationer, trodde jag inte var möjlig!Tyvärr är det dock så här svensk politik fungerar – vi har ett begränsat urval av partier att välja på och en befolkning som till stor del är helt ointresserade samtidigt som våra politiker är duktiga på att manipulera väljarna som likt en fårhord vallas in i rätt fålla.Synd att inte fler ser igenom dimridåerna och inser att det finns en statsmakt – ivrigt uppbackad av statsstyrd media samt en kontrollerad opposition och inget där emellan.Det är därför vi hela tiden står kvar och trampar på samma ställe som för 20 år sedan i många frågor – se bara på Moderaterna som det tagit två decennier att inse att vi nu behöver ordning och reda samt att det är dags att börja ställa krav på språk och självförsörjning för invandrare – förslag som var aktuella redan i början av milleniet men som då förkastades med råge.Ett annat exempel är Socialdemokraterna som försöker inbilla medborgarna att de ska knäcka gängen samt att vi är på rätt väg, fast alla med egna ögon ser hur landet bokstavligen står i brand och hur nya unga offer dagligen kan läggas till handlingarna.Varför vaknar inte Svensson?#somethingswillneverchange
#onlyinsweden

2 reaktioner till “Väljarnas politiska minne är kort

  1. Exakt!
    ett helt Land fullt av ”hönshjärnor”…hur är det möjligt?
    Svensken är ju så svag och mjäkig, så man blir inte ens förbannad, när man blir förolämpad, för sina oräkneliga brister….där uppe!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s