Stor besvikelse i Indien efter att ung muslimsk Bollywoodstjärna slutar filma på grund av sin religion

I söndags skrev den 18-åriga muslimska skådespelerskan Zaira Wasim, som har medverkat i tre filmsuccéer, ett långt Facebook-inlägg som hon senare delade på både Twitter och Instagram, där hon förklarade att hon efter fem år säger farväl till det som många ansåg vara en lovande karriär i den indiska filmindustrin. Hon menade att hon inte kände sig lycklig med sitt yrkesval eftersom det tog henne bort från hennes tro.

Agerandet har skapat stor debatt och många har även kritiserat Wasims beslut. Många menar att det hade varit bättre att hon drog sig tillbaka i tysthet och istället hållit sina regressiva åsikter för sig själv eftersom detta kommer att bidraga till att det blir ännu svårare för andra muslimska kvinnor att göra filmkarriär.

Wasim tillhör den omtvistade Kashmir-regionen, Indiens enda stat med muslimsk majoritetsbefolkning och det finns en oro över den ökade religiösa fanatismen.

Den Delhi-baserade islamiska lärde Ali Ahmed Qasmi välkomnar beslutet eftersom det enligt islam är förbjudet för både män och kvinnor att arbeta inom film.
-”Enligt islam får kvinnor inte prata eller träffa personer utanför sin egen familj, så hur kan det vara rätt att arbeta i filmindustrin där de måste exponera sina kroppar?”

Många ställer sig frågan om Wasim kommit fram till det här beslutet på egen hand eller om det handlar om påtryckningar.

Självklart ska tjejen följa sitt hjärta och göra det som känns rätt, men jag kan hålla med de som kritiserar att hon var tvungen att offentliggöra anledningen och således få det att se ut som att muslimska skådespelerskor skulle vara något dåligt.

https://www.aljazeera.com/indepth/features/zaira-wasim-decision-quit-bollywood-faith-stirs-debate-190702111327288.html

india

En reaktion till “Stor besvikelse i Indien efter att ung muslimsk Bollywoodstjärna slutar filma på grund av sin religion

  1. ”Självklart ska tjejen följa sitt hjärta och göra det som känns rätt, …[…].”

    Det kan aldrig vara rätt att ansluta sig till en ideologi som står för våld, hat, hot, diskriminering av kvinnor och flickor, för att nämna några hemskheter som denna våldsideologi aktivt utövar och förespråkar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s