Irans diktaturregim tar till nya grepp för att hålla folket i schack – hundratals restauranger och caféer som inte följer de strikta islamska reglerna har stängts samt man uppmanar allmänheten att anmäla omoraliskt beteende

Som jag skrev om igår har den iranska regimen tillsatt 2.000 nya moralpoliser som en reaktion mot det ökade motståndet mot tvånget att bära hijab och idag fortsätter kampen för att upprätthålla landets islamska lagar.

Teherans polischef deklarerade idag att Irans polis under de senaste tio dagarna har stängt ned 547 restauranger och caféer i Teheran eftersom de inte anses lyda de islamska lagarna.
-”Restaurang- och caféägare som inte följde de islamska reglerna konfronterades under räden, där 547 affärsrörelser stängdes ned och 11 personer arresterades. Att observera att islamska regler följs är en av polisens huvuduppgifter och ansvar.”

Överträdelserna inkluderar okonventionell internetreklam, spela olaglig musik och utsvävningar.

Vidare uppmuntrade dessutom Teherans vägledningsdomstol idag allmänheten att anmäla om man observerar ”omoraliskt uppförande”, genom att sms:a ett särskilt telefonnummer.

På detta sätt kan medborgarna rapportera dem som tar av sig sina hijabs i bilar, deltager i danstillställningar tillsammans med det motsatta könet eller postar omoraliskt innehåll på Instagram.

Alkohol är förbjudet och enligt den islamska klädkoden i Iran får kvinnor enbart visa sitt ansikte, händer och fötter på allmän plats samt bör endast bära anspråkslösa färger.

Stackars det iranska folket säger jag bara – här kan vi talat om att leva under förtryck på alla nivåer. En ren diktatur!

https://english.alarabiya.net/en/variety/2019/06/08/Hundreds-of-Tehran-restaurants-shut-for-breaking-Islamic-principles-.html

moral

 

2 reaktioner till “Irans diktaturregim tar till nya grepp för att hålla folket i schack – hundratals restauranger och caféer som inte följer de strikta islamska reglerna har stängts samt man uppmanar allmänheten att anmäla omoraliskt beteende

  1. Och i Sverige har vi hundratusentals frivilliga åsiktspoliser som ser till att upprätthålla landets åsiktslagar. 547 restauranger och caféer stängda i Teheran, omkring 700 personer i Sverige dragna inför domstol, fängslade eller bötfällda, för att hysa och uttrycka otillåtna åsikter. I Teheran sms:ar man ett särskilt telefonnummer, I Sverige skickar man en mejl till ”Näthatsgranskaren” Stackars det iranska och det svenska folket säger jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s