Det bästa inlägget i slöjdebatten så här långt – varför är det så svårt för våra styrande att lyssna på kvinnor med erfarenhet?

Galaxia Wallin säger precis som det är, men vem av våra makthavare lyssnar överhuvudtaget när någon som vet vad hon pratar om yttrar sig i denna viktiga fråga? Otaliga invandrarkvinnor har skrikit sig hesa i slöjdebatten genom åren men våra politiker har som rutin att slå dövörat till när kvinnor med egen erfarenhet försöker göra dig hörda.

Istället lyssnar man på män med medeltida värderingar som ser ned på det täcka könet och anser att små flickor ska sexualiseras samt skolas in i kvinnoförtryck från barnsben.Det är förfärligt minst sagt att våra riksdagspolitiker kan försvara detta i Sverige år 2019 – helt plötsligt är barnens rätt till frihet oavsett religion och etnicitet inte så viktig längre!

Utdrag ur texten:

”När jag var elva tog pappas tålamod slut och jag tvingades bära slöja. Trots att jag var tvungen sa jag till folk runtomkring mig att det var jag själv som hade valt slöjan. Fast jag var ett barn men ville ändå jag behålla min värdighet och skylta med att jag visst kunde välja och välja bort. Dessutom ville jag med denna lögn skydda mina föräldrar så att ingen skulle tro att de var förtryckande och hade tvingat slöjan på mig.

En hel del säger att flickorna vill se ut som sina mammor. Det kan vara sant men de ville kanske testa mammans slöja inför spegeln eller på gatan någon gång, men inte tvingas att bära slöjan i skolan eller för all framtid. Det finns också barn som vill ha sex när de är 12, vill gifta sig när de är 14, dricka alkohol när de är 11 och andra vill köra bil när de är 10 eller 15. Ska vi låta barnen göra vad de vill när de vill bara för att de ”vill” det? I grunden kan jag säga att vi ska bejaka barnens vilja med ansvar och ger barnen tid att mogna för att skaffa sig kunskap och blir redo att ta konsekvenserna av sina handlingar.”

#onlyinsweden

https://www.galaxiawallin.com/single-post/2019/06/07/Därför-bör-slöja-förbjudas-i-skolan

2 reaktioner till “Det bästa inlägget i slöjdebatten så här långt – varför är det så svårt för våra styrande att lyssna på kvinnor med erfarenhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s