Förtroendet för välfärdssystemet är i botten och bidragsfusket ökar

Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen tillsattes av regeringen 2016 i syfte att motverka att felaktiga utbetalningar görs från välfärdssystemen och bidraga till att ersättningarna endast betalas ut till dem som det är avsett för. Man uppskattar nu att det betalas ut cirka 8,7 miljarder kronor för mycket från 13 av de svenska välfärdssystemen samtidigt som attityderna till bidragsbrott hos unga är mer tillåtande.

Dags att dra i handbromsen med andra ord, men icke – först skall man ha sommarlov och sedan ska delegationen uppskatta, bedöma samt tänka till ytterligare en tid, så betänkandet kommer presenteras för regeringen först i december.

Lägg därtill katastrofen Annika Strandhäll som får sitta kvar vid rodret och medverka till att kostnaderna för sjukfrånvaron drar iväg ytterligare – ännu en tickande utgiftsbomb.

Det är många sköna miljarder som kommer att rinna mellan fingrarna på staten de närmaste åren, samtidigt som samhället i övrigt blöder ymnigt, vilket inte minst ses hos landets kommuner. Vi kommer att märka av en kraftig ökning av ilska samt frustration bland vanliga människor framöver samtidigt som klyftorna och polariseringen fortsätter splittra samhället.

Hur kan den sittande regeringen ens inbilla sig att man kommer att ro i hamn det här, men framförallt – varför reagerar inte svenska folket?

#onlyinsweden
#sommanbäddarfårmanligga

4 reaktioner till “Förtroendet för välfärdssystemet är i botten och bidragsfusket ökar

  1. Vi betalar fyrtio miljarder till EU varje år och en stor del går tillbaka till livsmedelsindustrin.Kontrollen är obefintlig och många sköna miljarder från svenska skattebetalare slussas okontrollerat vidare till livsmedelsindustrin så som Arla tex.Man har outsourcat kontrollen till privata företag där offentlighetsprincip inte råder.I sverige är det Price Waterhouse som skall kontrollera men några fysiska kontroller att lager osv.stämmer överens med har inte gjorts sedan PW tog över.Det var för övrigt skojarfirman PW som kom med den famösa Sandvikenrapporten.Alla bidragskranar som vi skattebetalare bidrar till skall ses över och kontrollen måste öka.Högerregeringen Reinfeldt slog sönder många statliga tillsynsmyndigheter.Det tar tid att återställa men vår nuvarande regering kämpar på.

    Gilla

    1. …och ja,jag har reagerat på det genom att anmäla Statens Jordbruksverk till Riksrevisionen,påtalat för ledamöter av Jordbruksutskottet och kontaktat Uppdrag granskning.Det är fan inte meningen att 12-siffriga belopp årligen skall utbetalas med obefintlig kontroll.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s