Danska statsministern vill sänka bidragen för de som inte kan språket

Det är som bekant valtider i Danmark men till skillnad från Sverige bräcker man inte varandra genom att tävla om vem som kan göra mest för klimatet, eller vem som vill ta emot flest invandrare – tvärtom handlar det om att ta i med hårdhandskarna mot såväl migration som integration samt så klart den ökande kriminaliteten.

Venstre kom idag med ett utmärkt förslag som Sverige hade behövt anamma för minst ett decennium sedan. Det handlar om att bidragstagare som inte kan prata danska ska få mindre pengar i bidrag. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) säger så här om kravet.

”-Man ska kunna göra sig förstådd på danska för att kunna komma ut på den danska arbetsmarknaden. Därför föreslår vi ett danskkrav för bidragstagare.”

En person över 30 år får idag 11.423 DKK per månad och 15.180 DKK om personern har barn. Kan man inte klara ett prov i Danska 2 eller motsvarande nivå, så föreslår Venstre att bidraget minskas till 1.580 DKK per månad.

Enligt statsministern riktar sig förslaget särskilt mot ickevästliga invandrarkvinnor som har gått på bidrag i många år i Danmark, bor i ghettot och aldrig har lärt sig danska. Siffror från Arbetsmarknadsministeriet visar till exempel att cirka 3.000 icke västliga invandrare har fått bidrag i mer än tio år.

Socialdemokraterna vill inte förhålla sig direkt till förslaget, men är positivt inställda till att ytterligare strama åt kraven för att få bidrag.

Jag vill inte ens tänka på vad motsvarande siffror är i Sverige!

Tänk i så många år som bland annat Moderaterna har varit och nosat på det här med språkkrav, men av någon anledning är det aldrig någon som gör slag i saken. Faktum är att det inte ställs några som helst krav på invandrade bidragstagare och det är rent bedrövligt!

Vad har vi gjort för att förtjäna dessa makthavare som styr landet i fördärvet? Varför förstår inte svenska folket sitt eget bästa?

Det är rätt deprimerande att personer som lever på bidrag får ut mer pengar per månad än mig som jobbar 65%. Är det vettigt att det ska det löna sig att leva på bidrag?

#densomändåvoredansk

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11417608/loekke-vil-skaere-i-kontanthjaelp-til-ledige-der-ikke-kan-dansk/

venstre

4 reaktioner till “Danska statsministern vill sänka bidragen för de som inte kan språket

  1. Precis,bidragen bör ersättas av medborgarlön.Hur många bidragsparasiter(konsulter) orkar näringslivet i fortsättningen bära? Ge samhällsparasiter,oavsett,medborgarlön.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s