I Danmark vågar man ifrågasätta Eko-Greta

Danskarna är inte överlag lika positivt inställda till Greta Thunbergs uppenbarelse som vi svenskar som sväljer hela PR-jippot utan att tveka.

Det här är den andra danska Greta-kritiska artikeln jag ser det senaste dygnet, men båda är låsta för prenumeranter. Det ena var en kritisk ledare och den här handlar om Gretas eller snarare modern Malena Ernmans bok ”Scener från hjärtat” som någon kallar för ”bullshit” och tycker att den handlar väldigt mycket om familjen, men mycket lite om klimatet.

Någon kanske borde tipsa dansk media om PR-byrån som står bakom Gretas framgångar och att det faktiskt handlar om en skickligt regisserad fars för att frammana klimathysteri för att på så vis ta fokus från viktigare frågor.

#daglighjärntvättgerresultat

5 reaktioner till “I Danmark vågar man ifrågasätta Eko-Greta

    1. Inte bara fars. Utvecklingen är farlig. Glöm inte historien, till exempel hur en misslyckad korpral i Tyskland en gång på samma sätt idoliserades till en gudomlig ledare. Andra exempel är den japanska kult ledare Shoko Asahara (Aum Shinrikyo). Andra är Jim Jones, (The People’s Temple), Charles Manson (The Family), David Koresh (Branch Davidians), Joseph Di Mambro (Order of the Solar Temple), Marshall Applewhite & Bonnie Lu Nettles (Heaven’s Gate). Dessa farliga kultledare har charmat, ljugit och hjärntvättade sina anhängare till att begå otänkbara handlingar av hängivenhet. I Sverige har vi flera kulter, som för klimatet, medicinering, eller ”strålningskulten” som försöker inbilla folk att radiovågor ar farliga och orsakar massor med sjukdomar.

      Gillad av 1 person

    1. Vart ser du mobbningen? Hpn kallas Eko-Greta i Danmark och i Sverige har biskopen kallat henne klimatjesus så det är inget jag hittat på. Budskapet är dessutom rejält överdrivet! Vi kritiserar maskineriet bakom Greta som utnyttjar flickan hänsynslöst för egen vinning. Läs nya inlägg från de senaste veckorna för uppdatering om såväl klimatfrågan och bluffen med Greta.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s