Kvinnoförtrycket påminner om en invasion

Som jag berättat om tidigare går det inte att gå många steg i Ystads centrum innan man stöter på slöjbeklädda kvinnor och flickor, igår när jag handlade barnkläder på H&M kändes det nästan som jag var på semester i Mellanöstern. Det har blivit en smärre invasion och jag tycker mig se alltfler skolflickor som går insvepta – en mycket beklaglig utveckling som ingen i maktposition verkar vilja stävja!

Om man ska säga något positivt om det hela så verkar det åtminstone som att de flesta slöjbeklädda kvinnorna och flickorna kan röra sig utomhus utan manliga övervakare, men med tanke på hur radikal islam hela tiden bryter ny mark i Svea rike, så är det väl bara en tidsfråga innan den förmånen kommer att strypas.

Mitt medborgarförslag om förbud mot slöja i skolan besvarades som bekant negativt av kommunens arbetsutskott eftersom man ansåg att det skulle bryta mot religionsfriheten samt vara diskriminerande. Nästa vecka ska det dock tas upp i kommunstyrelsen och även om de i regel aldrig brukar fatta annat beslut än vad utskottet rekommenderar, så är jag ändå inbjuden för att tala för min sak och självklart kommer jag att gå dit även om det är uppgjort på förhand. Det är en principsak och de ska inte slippa undan så lätt!

#förbjudslöjaiskolan
#stoppakvinnoförtrycket
#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret

20190523_125800.jpg

5 reaktioner till “Kvinnoförtrycket påminner om en invasion

 1. Det är helt enkelt tragiskt, mycket tragiskt att det i Sverige finns personer som kallar sig svenskar men som kämpar för att montera ner allt som heter demokrati och rättvisa och frihet för kvinnor. De personer som står upp emot detta förtryck av frihet förlöjligas och hånas av högt uppsatta politiker och företrädare för myndighetssverige.

  Hur är dessa personer egentligen funtade? Uppriktigt sagt tror jag att dessa personer inte är mentalt tillförlitliga. Det kan bara vara den enda förklaringen. Det finns INGA fördelar för ett demokratiskt samhälle med att importera kvinnoförtryck från Mellanöstern.

  Gillad av 1 person

  1. Men är slöjan verkligen ett förtryckande klädesplagg? Jag uppfattar att slöjan från början var ett skydd mot sandstormar och brännande sol i ökenländer och att slöjan bevarats som tradition från en svunnen tid,precis som knätofsarna på folkdräkterna.Sen kan jag ju se att huden på kvinnor som bär slöja är väldigt vacker,inte alls som den solbrända läderaktiga huden som svenska kvinnor har.Täckande klädsel är att betrakta som hälsobefrämjande,helt klart.

   Gilla

   1. Det är väl egentligen inte klädesplagget slöjan som är förtryckande, utan kravet på att bära den. Sedan tror jag risken för sandstormar och brännande sol i öknen är rätt minimal i Sverige. Problemen är tre, dels att den heltäckande klädseln stoppar ljuset att nå huden, och därmed att bilda de vitaminer människan behöver, främst D vitamin. Den andra är psykologisk. Många gånger har jag hört främst kvinnor söderifrån klaga över hur deprimerande mörkret i Sverige är. Det tredje är att många uppfattar slöjan som ett förolämpande plagg, som en markering mot vad som ses som det normala. Det är inget unikt, i många muslimska länder ses det som oförskämt att män går i kortbyxor, och samma sak i Sydeuropa om en man går in i en kyrka i kortbyxor. Hur skulle folk reagera mot en man i endast badbyxor på operakällaren. Naturen har i många generationer anpassat människan till den omgivning hon lever i, och människor som kommer söderifrån är illa anpassade till det nordiska förhållandena. When in Rome…..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s