EU-valet som tappade fokus

Vi står inför det viktigaste valet på länge och det handlar om ett vägskäl där Europas folk ska välja hur framtiden ska te sig för våra barn – fortsätta gå i globalisternas ledband och bli totalt dominerade av Bryssel, eller införa mer självbestämmanderätt samt stävja migrationen och värna om våra kristna traditioner. Migrationen har pekats ut som den viktigaste frågan för väljarna på kontinenten – förutom i Sverige där majoriteten av politikerna, föga förvånande, vill lyfta fram klimatet som den viktigaste frågan.

EU-valskampanjen har nu pågått i några veckor och äntligen är vi inne på slutspurten, där jag inte tror att jag är ensam om att se fram mot måndagen när det är över och vi kan säga hej då till alla skyltar och valaffischer med sina glättiga budskap samt media kan fokusera på annat än valdebatter. Dock har valspurten tyvärr tappat fokus på huvudfrågorna och här i Sverige har debatten istället dominerats av tutt-tafs och aborter, där media medverkar till att undergräva trovärdigheten för både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna – de två partier som haft mest vind i seglen i opinionsundersökningarna. En tillfällighet? Det tror jag icke!

De senaste dagarna har media översvämmats av artiklar om SD-skandalen där man gjort en höna av en fjäder och hur många gånger var det nu som KD röstat nej till abort?

Under gårdagskvällens EU-debatt i Aftonbladets regi, föll debattnivån ytterligare ett snäpp när man skulle diskutera huruvida EU ska straffa medlemsländer som kränker mediernas eller domstolarnas oberoende, där Sverigedemokraternas Peter Lundgren var den enda som inte höll med till fullo. Då tog Alice Bah Kuhnke (MP) tillfället i akt att direkt gå till attack med en tydlig anspelning på tafsskandalen.
-”Här blir det väldigt tydligt att jag är glad för att du håller tafsarna, eh, händerna borta från våra grundläggande rättigheter. Vi har stadgar som säger att vi ska stå upp för demokratin och försvara rättsstatens principer. Mediernas oberoende är en del av det. Där måste vi politiker som främsta företrädare aldrig darra på manschetten.”
Lundgren replikerade att det var väldigt lågt och jag kan bara hålla med.

Om tre dagar är det dags för svenskarna att avlägga sina röster och jag befarar att många soffliggare förblir liggande när media misslyckas med att lyfta fram de viktigaste frågorna som skulle kunna locka fler att engagera sig samt ta sig till valurnorna. Hade jag inte varit politiskt intresserad så vete fåglarna om jag hade känt mig särskilt manad att rösta i EU-valet och valdeltagandet har varit historiskt lågt så det är väl mest troligt att man inte lyckas få med sig folket den här gången heller.

När vi för 25 år sedan röstade om ett EU-medlemskap så var svenska folket länge inställda på ett rungande nej, men precis på slutet blev det en liten svag majoritet för ett ja och saken var biff. Jag tillhör själv den skaran som röstade nej den gången och jag kan inte undgå att fundera över hur livet hade tett sig för oss svenskar om vi hade stått på oss mot det politiska etablissemanget som pressade fram ett ja.

Idag är Nederländerna och Storbritannien först ut i Europa med att rösta. Som jag skrivit om tidigare så blir deras resultat vägledande för hur resten av Europa kommer att rösta så jag hoppas på att få se Thierry Baudets parti Forum gå starkt framåt – ett tecken på att chansen fortfarande finns att stöpa om EU i grunden med hjälp av politiker som vågar använda sitt sunda förnuft. Men det förutsätter att även vi vanliga dödliga börjar tänka med huvudet framför hjärtat!

elena

7 reaktioner till “EU-valet som tappade fokus

  1. Vad har överhuvudtaget sådant dravel med politik att göra. Hur skulle det vara om politiker började ägna sina krafter åt att förbättra samhället istället för att förfäkta och munhuggas över valda kroppsdelar. Man bara undrar, vad blir nästa stora politiska fråga, färgen på Löfvens kalsonger kanske!! Som läsvärt, förslår Strindbergs Röda Rummet.

   Gillad av 1 person

 1. Vissa gör gällande att man som protest inte bör rösta, för att inte gynna de besuttna (totalitära globalisterna).

  Det är, medvetet eller ej, en tankevurpa som man inte skall låta sig bli lurad utav. Sanningen är att de besuttna gynnas av detta, då de som i stället borde få röster förlorar dessa. De besuttna har ändå sina röster ifrån de vänsterblivna …

  Gillad av 1 person

  1. Mycket klokt. Att kunna gå och rösta är en förmån som jag inte tar för given. Än så länge kan vi gå till valurnorna och lägga vår röst men hur är det om 5-10 år? Rösta kommer vi att kunna göra men på vad och vilka alternativ kommer att finnas? Kan vi vara säkra på att inte bli utsatta för repressalier om vi röstar ”fel”? Det är redan idag farligt för både karriär och socialt liv att öppet säga att man stöder ”fel” parti eller åsikt.
   Jag förtidsröstade igår. Sedan får vi se hur många valsedlar från ”fel” partier bara ”råkat” hamna i papperskorgen, blivit ogiltigförklarade eller bara ”kommit bort”.

   Gillad av 1 person

   1. Vilka alternativ finns det idag? Bara en tanke, hur skulle det vara att rösta på var sakfråga istället för på ideologier och partier som sedan ändå gör precis som dom tycker. Istället för hemlig röstning, registrera hur var och en röstar i var fråga, det behöver ju inte bli offentligt, och sedan skicka räkningen för de kostnader dom orsakar personligen till dom, och om deras röst sparar pengar, skicka återbäring. Då har vi ju det verkliga folkstyret. Hela det nuvarande systemet går ju ut på att köpa röster, bara någon annan betalar.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s