Barnen skolas in i att tycka rätt – Klimat-Greta lyfts fram som Sveriges mäktigaste person

Idag pratade man om istidens i ett av barnens klass varpå läraren uttryckte att vi människor under 100 år har förstört planeten och att vi borde ha fler som Greta Thunberg. Jag hade föredragit om man uppmuntrade barnen att studera och ta till sig fakta samt nya kunskaper istället för att bli skolkande klimataktivister – det kan vara en bra grundförutsättning att man är kunnig och insatt om man ska förändra världen och rädda jorden från undergång.

Ett annat av barnen fick Lyckoslanten utdelad i klassen och som av en händelse pryddes omslaget av Greta som uppmanar till ”att läsa på och göra något åt problemen”. I artikeln indikerar man att Greta skulle vara Sveriges mäktigaste person och Greta själv anser att klimatkrisen borde vara ett obligatoriskt ämne i skolan.

Hennes råd till alla föräldrar är att byta till elbil, sluta äta kött och sluta flyga, något som barnen lättast driver igenom genom att visa artiklar och videos om klimatkrisen för att på så sätt ge föräldrarna dåligt samvete när de ser vad som kommer att hända.

Jag saknar ord för att uttrycka mig diplomatiskt, men kan konstatera att indoktrineringen av våra barn fortgår på alla plan. Hur länge till ska vi fortsätta den här farsen? Nästa steg blir kanske att utse henne som språkrör för Miljöpartiet, sedan har vi ett blivande statsministerämne att bygga på!

13 reaktioner till “Barnen skolas in i att tycka rätt – Klimat-Greta lyfts fram som Sveriges mäktigaste person

 1. Klimat Greta ja ja vem tror hon att hon är det är störtfåning av vuxna eller har jag fel det är bara vänsterpropaganda!

  Gilla

 2. Ja det blir inte hon som räddar planeten.Sitta och stötta en vägg löser inga problem.Istället borde ungen studera och lära sig nåt.Sorgligt hur hennes mor utnyttjar sin dotter,det är cyniskt så att det förslår.Ungen förstår ju inte bättre men hennes föräldrar borde göra det.Det måste väl sända fel signaler till skolungdomar när till och med lärare hyllar en vilsen ungdom.Man tar sig för pannan men åtetigen,det måste vara en dröm för högerkrafter när det premieras att sitta och glo framför en vägg rakt ut i tomma intet månad efyer månad istället för att studera och bli en kraft i samhället.Högern föredrar en tramsskola för vanligt folk.

  Gilla

 3. Avsikten med yttrandefriheten var att folk skulle få säga sin mening. Vad den alltmer utnyttjas för är indoktrinering, åsikts styrning, dels av staten, men även av olika sekt och kultliknande grupperingar för att främja deras egna intressen, övertygelser, vidskeplighet eller tro. ”att läsa på och göra något åt problemen” Just det uttrycket illustrerar kärnan av problemet. Vad det egentligen står är att alla bör läsa fabuleringarna och ansluta sig till vidskepelsen. Att skolka från skolan och resa runt och predika är exakt vad som hände i Kina på sent sextiotal, kulturrevolutionen och rödgardisterna som just precis gjorde just det. Dom läste på och gjorde något åt ”problemen”. Nu repeteras allt i Sverige. Själv är jag bara så tacksam att jag är långt borta från alltihopa, men samtidigt ofattligt ledsen att se det hända.

  Gillad av 1 person

 4. Ren klimat-Hitlerism, allt annat givet. Att klimat-Gretschen framförs luktar 30-tal lång väg. Att lärarna kan tacka sin lyckliga stjärna att klimatsnuskarna hjälpte till att ge dom en utbildning verkar dom helt glömt bort.
  Om nu dom där lärarna kunde släppa sin bruna vänstervurm och istället fokusera på närliggande problem som varför polinatörerna försvinner, eller att vi ska vara försiktiga med hur vi hushåller med vårat färskvatten istället för att jamsa med i klimattramset kunde man respektera dom.
  En annan sak; Spara och Slösa har en ny kompis som heter Fiffla, döljs ibland i utsläppsrättighheter, ta upp det med lärarna!

  Gilla

   1. Håller helt med. På andra håll hotas föräldrar med dryga böter om barnen inte infinner sig i skolan. Varför gäller inte det här.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/foraldrar-kan-tvingas-betala-dyrt-for-skolfranvaro

    ”Sedan hösten 2017 har en elev i Vadstena kommun haft mycket frånvaro. Så mycket att föräldrarna nu kan komma att hotas av vite om sammanlagt 10 000 kronor i veckan om barnet inte infinner sig i skolan. Under måndagseftermiddagen tog kultur- och utbildningsnämnden beslut om att man ska ta i med hårdhandskarna i det här ärendet och hota med ett föreläggande om vite på 5 000 kronor i veckan per förälder från och med idag.”
    Sverige blir allt underligare.

    Gillad av 1 person

 5. Är det hennes kunskap om klimatet som gjort henne känd eller att hon är barn till en kändis.

  Det vet ingen. Så att lärare inte ens ifrågasätter det utan helgon förklarar visar bara brist på bättre vetande.

  Jag är som förälder väldigt negativ till all hjärntvätt som lärare och politikerna håller på med nu.
  Man får en känsla av att man bor i Kina eller Ryssland.

  Elever och barn har tillräckligt att oroa sig för och det lär ju inte gynna inlärningen eller hälsan.

  Men det gynnar politikerna . Då folket tänker på klimatet i stället för ett land i kaos och alla brister och dumma beslut de gjort.
  Klimatet har förändrats och lilla Sverige kan inte ens påverka 10 procent.
  Men vi ska gå före och betala massa för att hjälpa andra länder. Samtidigt åker rika människor i privat flyg och våra politiker och EU politikerna åker flyg som aldrig förr.

  Gilla

  1. Jag bor i Kina och har en hel del med skolorna att göra som volontär för att praktisera engelska. Jag lovar dig, både politik och religion är mycket strikt bannlysta från undervisningen i Kina, och en lärare som missbrukar sin förtroendeställning kan efter varningar både få böter, fängelse, avsked och permanent yrkesförbud. Det var just sådan indoktrinering som skapade alla motsättningarna och inbördeskrigen efter 1912, och det har kosta omkring 100 miljoner människoliv. Samma sak gäller tjänstemän. Kina har lärt sig läxan av politisk indoktrinering, och den blev dyr. Man gör inte om misstaget.

   Gilla

  2. När det gäller klimatet, betänk detta. Koldioxid bildas konstant, förbränning, utandning, osv. vart tar den vägen. Växterna ”andas” den och skapar syre, och människan lever på syret och att äta växterna, havet och vatten binder den likt ett reservförråd. Solen levererar omkring 1,500 watt till varje kvadratmeter på jorden. Det varierar, och har gjort så sedan planeten skapades. Just nu ökar det. När solen värmer upp vattnet frigörs CO2, gaslagarna, och det finns VÄLDIGT mycket vatten på jordklotet. Vi vet idag att uppvärmningen har gjort att öknar motsvarande en yta två gånger USA nu är täckta med grönt. Det blir mycket mat. Romarna odlade vindruvor i Skottland, det går inte ännu. Klimatkulten startades av personer som Al Gore i profitsyfte. Nu sitter de flesta och hånler tyst och tjänar miljoner på att handla med utsläpp, regeringar tjänar storkovan med skatter och avgifter, och ingenting blir bättre. Det är bara hajp. Skulle koldioxiden börja minska dör växterna, och därmed allt liv på jorden, inklusive du och familjen. Lite stillsam läsning nedan. Försök tänka.
   https://samnytt.se/den-gigantiska-klimatbluffen/
   https://anthropocene.live/2019/03/25/klimatdomedagssektens-prognoser/
   https://samnytt.se/greenpeace-grundare-global-uppvarmning-bluff-iscensatt-av-kopta-och-korrupta-experter/
   https://www.popsci.com/new-study-shows-earth-getting-greener
   https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3557905/Rising-carbon-dioxide-making-Earth-GREENER-Extra-plant-growth-greenhouse-gas-cover-USA-twice.html

   Gilla

  3. Vi måste komma ihåg att Gretas och klimatsektens reaktioner är fullt logiska. De handlar helt logiskt. De tror på den klimatalarmism som Bankmaffian orkestrerat via de medier och politiker som de äger och kontrollerar. eras agerande är inte enbart logiskt, men fullt känslomässigt korrekt. Vi ska inte käbbla! Det hjälper inte någon utom Bankmaffian, men enbart kortsiktigt. Allas vårt intresse är gemensam och långsiktigt.

   MEN…

   ”I religion och politik är människors tro och övertygelser i nästan varje fall införskaffade i andra hand, och utan undersökning, från auktoriteter som själva inte har granskat frågorna i fråga, men har tagit dem i andra hand från andra icke-granskare, vars åsikter om dem inte var värda en mässingsprutt.”
   / Mark Twain (I reviderad utgåva, kapitel 78, sid. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

   ”In religion and politics, people’s beliefs and convictions are in almost every case gotten at second-hand, and without examination, from authorities who have not themselves examined the questions at issue, but have taken them at second-hand from other non-examiners, whose opinions about them were not worth a brass farthing.”
   / Mark Twain (In revised edition, chapter 78, p. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

   Att klimatalarmismen presenteras medelst olika former av lögner och överdrifter gör ju också att intelligenta människor blir extrtemt skeptiska. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   Likväl existerar, helt evident, ett klimathot. Förmodligen blir det en plötslig nedkylning som kommer få allvarliga konsekvenser efter något event, det skulle även kunna bli uppvärmning också.

   Det vi alla kan BORDE vara eniga i är att käbbel är dåligt och att BEREDSKAP mot klimatförändringar är toppen. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/01/31/87-klimatalarmisters-andra-fredsaktivisters-klimatskeptikers-gemensamma-intresse-ar-beredskap/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s