Som synes existerar det inte något EU-kritiskt riksdagsparti

Det här är intressant – Alternativ för Sverige har granskat samtliga EU-ärenden som avgjorts i riksdagens olika utskott under mandatperioden 2014-2018, vilket totalt handlar om 324 subsidiaritetsprövningar som partiet gått igenom. Resultaten är nedslående för alla miljoner svenskar som är skeptiska till maktförskjutningen till Bryssel eftersom samtliga partier har godkänt en överväldigande majoritet av EU-lagarna.

EU skickar alla sina lagförslag till de nationella parlamenten för att ge dessa en chans att invända om förslaget bryter mot den så kallade subsidiaritetsprincipen, som är det enda sättet som nationella parlament kan påverka eller stoppa ett lagförslag från EU. Men trots att samtliga riksdagspartier säger sig vara kritiska till olika saker inom EU, har de godkänt en klar majoritet av lagförslagen; för vissa partier så mycket som 100% av alla EU-lagar.

Även riksdagens två mest profilerade EU-kritiska riksdagspartier, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, har godkänt en huvuddel av alla EU-förslag. Sverigedemokraterna har godkänt 74% – eller 240 av 324 – av alla EU-förslag och Vänsterpartiet har godkänt hela 88% av alla EU-förslag. Kristdemokraterna, som påstår sig vilja ha ett ”lagom” EU, har godkänt 96%.

AFS partiledare Gustav Kasselstrand tycker att det är anmärkningsvärt att så många av partierna, förutom i några undantagsfall, försuttit möjligheten att markera mot EU:s ständigt ökande makt.
-”Det visar att Sverige idag inte har ett enda EU-kritiskt parti, utan att alla riksdagspartier låter Bryssel stifta våra lagar helt utan något motstånd. Jag tycker inte att man som V eller SD kan kalla sig EU-kritiska, när man i riksdagen släpper igenom 88% respektive 74% av alla dumheter som kommer från Bryssel. Det är ett svek mot deras väljare, som faktiskt förväntade sig något annat. Det ska dessutom sägas att många av de ärenden vi granskat behandlades i riksdagen under tiden båda partierna sade sig vilja lämna EU. Hur i hela friden kan man då sitta i riksdagen och godkänna maktförskjutning till samma union som man då ville lämna? Det är ironiskt att KD går till val med sloganen “Make EU lagom again” samtidigt som man knappt motsatt sig en enda lag från EU i Riksdagen. Ett mer klockrent exempel på falsk marknadsföring kan jag inte tänka mig – man ljuger i princip rakt i ansiktet på väljarna. Det enda parti som faktiskt varit ärliga är Liberalerna, som inte hymlar med att de vill skapa en EU-monsterstat.”

Om mindre än en vecka är det valdags och det är inte lätt att välja vem man ska rösta på, så tänk till innan – det är ändå våra barns framtid som det handlar om och självklart måste vi sträva mot ökad självbestämmanderätt i EU!

alt

http://www.friatider.se/sd-har-godk-nt-74-procent-av-alla-eu-lagar-kd-har-godk-nt-96-procent

4 reaktioner till “Som synes existerar det inte något EU-kritiskt riksdagsparti

  1. Självbestämmande är bra men eftersom vår tids problem är globala behövs ett fördjupat samarbete över gränserna.Luftföroreningar känner inga gränser,klimathotet måste bekämpas globalt,det cyniska skyfflandet av folk,fä och kapital måste regleras och begränsas och med rätt styre är EU en möjlighet men som alltid så finns det god makt och dålig makt och det är bara att hoppas på att de goda krafterna får makten på söndag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s