Statistik från Nederländerna visar att asylsökande orsakar många polisutryckningar och att flera återfaller i brott – vågar man tänka på hur motsvarande siffror för Sverige ser ut?

Det holländska justitiedepartementets årliga rapport, visar att polisen förra året ryckte ut på larm som involverade asylsökande 4.600 gånger. Ungefär hälften av incidenterna rörde stöld eller snatteri, men polisen har även registrerat fall som rör misshandel, olaga hot och vandalisering.

Statistiken inkluderar även självmord, självmordsförsök och brott mot regler i boenden för asylsökande, där främst de asylsökande som kommer från så kallade ”säkra länder”, likt Marocko och Algeriet där chansen är minimal för att få uppehållstillstånd, står för nästan hälften av incidenterna.

1.710 personer var ansvariga för de 2.610 ärendena som rättsväsendet fick hantera, vilket betyder att flera av dem återfaller i brott.

Nederländerna kommer på sjunde plats på listan över antal asylsökande i europeiska länder med 21.945 ansökningar, medan Tyskland toppar listan med 173.640 asylansökningar.

Det hade varit intressant att se motsvarande siffror för Sverige vad gäller antalet polisärenden som involverar asylsökande samt vilka brott det rör sig om, men det är säkert hemligstämplat som så mycket annat som sopas under mattan i det här landet.

Half refugee centre trouble-makers come from safe third countries

coa

2 reaktioner till “Statistik från Nederländerna visar att asylsökande orsakar många polisutryckningar och att flera återfaller i brott – vågar man tänka på hur motsvarande siffror för Sverige ser ut?

 1. Bränderna har ökat enormt mycket. Varje dag hör man hur polisen gör utryckningar till asylboenden.skolor och olika platser för grupper bråkar. Förstörelse och vandalisering av olika slag. Människor som vägrar betala för sig. Försöker ta tåget och bussen gratis.
  Skulle man räkna allt så skulle säkerligen hälften av våra skattepengar gå till onödiga saker. Frågan är räcker det inte med att de försörja utan de ska bränna ner landet.
  Varje dag hör man om det från vanligt folk och folk som jobbar med detta.
  Men media och politiker
  Gör allt för att tysta ner det .
  För kostnaderna är enorma och människor dör pga detta. Försäkringskassan hårda regler för sjuka kom efter flykting vågen. nedskärningar på LSS kom efter flykting vården.
  Politikerna skulle aldrig gå med på att för en gång för alla ta reda på exakta faktan och kostnaderna. För skulle det bevisa vad alla redan vet. Så skulle det bli inbördes krig.
  Det kokar i svenska folket men jag tror det hade varit bättre för alla. Om vi fick en oberoende grupp som la all fakta på bordet och sen en folkomröstning hur vi ska göra i framtiden.
  Inte som nu vi har i fyra generationer tvingats försörja 2 och en halv miljoner människor från andra länder medan vi bara blivit fattigare och mycket sämre villkor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s