Sverigedemokraternas förstanamn i EU-valet får inget gott betyg – ändå har han partiets fulla förtroende

En vän som likt mig var Moderat från början men sedan gick över till SD, börjar nu få kalla fötter och skickade mig denna länk där det framgår att SD:s EU-parlamentariker gjort absolut minst i jämförelse med övriga partier – något som gör valet ännu svårare för många.

Såväl Peter Lundgren som Kristina Winberg har avböjt att bli intervjuade i artikeln, men partiet säger sig vara mycket nöjda med deras insatser.

Det är lite märkligt att SD sätter Lundgren som förstanamn på vallistan med tanke på hans prestationer – har de ingen insikt eller räknar de kallt med att ingen i deras väljarkår bryr sig tillräckligt mycket för att läsa på?

Jag gav vederbörande rådet att istället rösta på AfS eller Henrik Sundström (M).

Det bästa hade så klart varit om alla läste på ordentligt inför valet istället för att slentrianmässigt rösta som man gör i nationella val, men det är väl ett önsketänkande.

Men ska vi se krasst på det så spelar det inte så stor roll hur vi röstar eftersom Sverige inte har någon reell makt i EU och vi blir dessutom ett allt mer oönskat element vartefter övriga Europa drar åt ett annat håll, medan vi står kvar på samma ställe och orerar om ökad migration, medmänsklighet, öppna hjärtan och klimatet!

Trots att många känner att ingen av partierna håller måttet, så bör vi alla rösta ändå – det är vår plikt, så glöm sofflocket och ta er till valurnorna när det är dags!

https://www.europaportalen.se/2019/05/sd-minst-aktiva-svenskarna-i-europaparlamentet

9 reaktioner till “Sverigedemokraternas förstanamn i EU-valet får inget gott betyg – ändå har han partiets fulla förtroende

 1. Jenny. Ett förslag. Ett tips. Rösta istället på Jessica J Stegrud, nr 2 på SD:s lista. En rekorderlig och klok. kvinna anser jag som hennes fb-vän. Fb-vän blev hon för att hon brydde sig om gamla fattiga kvinnor som inte hade pengar till det de ville handla i affären.

  Gilla

  1. Tack, jag känner till Jessica. Men jag vill inte rösta på SD överhuvudtaget efter deras ställningstagande mot Salvinis allians. Jag har tyvärr helt tappat förtroendet för partiet ifråga.

   Gilla

 2. Detta blir första gången som jag kommer att rösta i ett EU-val. Jag röstade nej till EU och Euron och ansåg därefter att det var meningslöst att rösta i något EU-val, eftersom jag redan sagt nej till EU. Men nu blir alltså första gången jag kommer att lägga min röst i detta val. Vi får se om det blir den sista också.

  SD, som numera tillhör åttaklövern, kommer definitivt inte att få min röst och inte de övriga i åttaklövern heller. Det finns andra partier att rösta på, speciellt ett om man inte älskar EU, glöm inte det!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s