Sammandrabbningar mellan studenter vid universitet i Iran på grund av hijabtvång

Igår skedde sammandrabbningar mellan studenter vid ett universitet i Teheran under en demonstration mot tvånget för kvinnor att bära hijab. En grupp med studenter påstod att moralpolisen och säkerhetsstyrkor hade tagit sig in på universitetet för att varna studenter för att bryta mot lagarna om obligatorisk hijab.
Enligt ansvariga på skolan ska dock varken polis eller säkerhetsstyrkor varit i skolan, men universitetets ansvarige för kulturfrågor ska ha försökt prata med studenterna men hindrats fysiskt. Man uppger att två grupper av studenter med meningsskiljaktigheter om hijab drabbade samman, medan personal på skolan försökte lugna de upprörda eleverna. Studenterna ska bland annat ha protesterat mot tvångsmetoden att kontrollera kvinnliga elever noga innan de får gå in på universitetsområdet. Sammandrabbningen var ett faktum när demonstranterna började marschera runt och skrika slogans om att bryta mot lagen, vilket fick andra elever som stödjer tvånget att bära hijab att reagera.
Ali Tolouie, rektor på Teherans universitet, menar att demonstranternas ställningstagande påvisar att de är emot själva islam. Det finns inga rapporter om att någon ska ha arresterats.
All respekt till de modiga kvinnorna i Iran som aldrig tystnar! Att påstå att de som vägrar bära hijab är emot islam är inte korrekt enligt min uppfattning, eftersom det inte står skrivet i Koranen att kvinnor måste bära hijab, slöja, burka, eller niqab. Det är helt klart ett påfund från män för att kontrollera kvinnorna. Det här handlar snarare om en kamp för friheten att få välja själv!
#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret
iran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s