Religionskrig står för dörren i Sri Lanka i kölvattnet av terrorattacken – nu attackeras den muslimska befolkningen

Som jag skrivit om tidigare, har polariseringarna mellan kristna och muslimer ökat kraftigt sedan terrordådet nyligen. Tidigare kunde kristna och muslimer leva sida vid sida, men de senaste veckorna har spänningarna växt med bland annat utegångsförbud som följd samt att många muslimer har lämnat städerna på grund av rädsla för sin egen säkerhet.

Igår fortsatte oroligheterna för andra dagen och minst en person (en 42-årig muslimsk man som blev knivhuggen) har dött efter anti-muslimskt våld. Poliser sköt tårgas mot folkmobbar som attackerade moskéer och affärer ägda av muslimer.

En muslimsk invånare som vill vara anonym uttrycker förfäran över hanteringen av våldsamheterna.
-”Det är hundratals upprorsmakare, men polisen och armén bara tittar på. De har bränt våra moskéer och slagit sönder många affärer som ägs av muslimer. När vi försöker gå ut från våra hus säger polisen till oss att stanna inne.”

Abrar-moskén i staden Kiniyama attackerades under natten med krossat glas och kopior av Koranen som lämnats på golvet.

Ett 34-årigt vittne berättar att en mobb med 1.300 personer tog sig till moskén i söndags beväpnade med svärd och käppar. Muslimer som gömt sig inne i moskén hade bett polisen om hjälp, men fått till svar att människor ville inspektera moskén för att se om det fanns vapen.
-”De förstörde och brände Koraner, krossade varje fönster och dörrar samt urinerade på vattenlagringen som muslimerna använder för att tvätta sig i.”

Polisen har återigen infört utegångsförbud att gälla i ytterligare ett dygn.
Tragiskt att människor inte förstår att några få onda personers verk inte kan skyllas på alla muslimer! Bibelns ordspråk att vända andra kinden till verkar inte existera för dessa kristna.

Jag tycker mig se samma problematik världen över – även i Sverige – där människor drar alla muslimer över en kam, oskyldiga människor som inte har något med fundamentalister att göra. Det kan inte komma något gott ur det här, snarare risk för ännu en vedergällning från radikala islamister som ser det som en förolämpning och sedan är den onda cirkeln ett faktum.

Bevare oss väl för religionskrig!

https://www.independent.co.uk/news/world/asia/sri-lanka-muslims-islam-riots-easter-sunday-attacks-a8912471.html

mob

5 reaktioner till “Religionskrig står för dörren i Sri Lanka i kölvattnet av terrorattacken – nu attackeras den muslimska befolkningen

 1. Jag tycker inte det är konstigt att de kristna slår tillbaka, de har alltför länge vänt andra kinden till! De kristna är den mest förföljda gruppen i hela världen och detta utan att ett enda land protesterar. Våldet mot de kristna har sin grund i koranen och haditherna!

  Gilla

  1. Problemet är inte det utan att folk tenderar att dra alla över en kam. Både kristna och muslimer är grupper som består av individer. Svårt, men vi måste lära oss. Alla är inte en, enär inte alla.

   Gillad av 1 person

   1. Islam består inte av individer.
    Om det finns någon grupp som har en särskilt utpräglat ”de och vi”-attityd, så är det muslimer. Dessutom håller de allra flesta med med våld mot ”icke-troende”. Det är ju det som predikas.

    Gilla

   2. sociallycriticalbydefault Jo – det gör det faktiskt. Och inte bara det, Islam består av två huvudgrupperingar, Shia och Sunni de två stora, sedan har du mängder av olika grupper, salafisterna, al-Qaeda, Jemaah Islamiyah, Malsuska, Mujahidin, al-Gama’a al-Islamiyya, osv, och dom grupperna består av individer.

    Gilla

 2. What goes around, comes around. Då får fredens religion smaka på sin egen medicin.
  Boohoo.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s