SD avstår replik och ger därmed kritikerna rätt – är det strategiskt smart när valet står för dörren, eller räknar de kallt med att deras väljarskara inte bryr sig?

Med mindre än tre veckor kvar till EU-valet har jag tyvärr inte blivit klokare på vem jag ska rösta på. Sverigedemokraterna var ett givet val fram tills de släppte tanken på en Swexit bara några få månader innan valet, vilket medförde att mitt förtroende för partiet fick sig en törn och droppen blev när SD avstod samarbete med Salvinis allians med EU- och migrationskritiska partier som förväntas gå starkt fram i valet, vilket fick dem att tappa rejält med trovärdighet.

Det blev inte bättre av att partiet fick kritik för sitt EU-arbete, vilket jag skrev om för cirka en månad sedan när Susanna Kierkegaard släppte sin rapport ”När de tror att ingen ser – En granskning av Sverigedemokraterna i Europaparlamentet 2014–2019”, där hon gav skarp kritik åt partiets agerande i EU. Frågeställningar som väcks är bland annat varför SD röstade ja till en liberalisering av bussmarknaden i EU i transportutskottet,
varför SD röstade nej till att ge lån till Jordanien för att hjälpa landet hantera över en miljon flyktingar från Syrien samt varför partiet röstade nej till kvinnors rätt till abort i EU?

Även om allt detta gjorde mig rätt övertygad om att SD inte skulle få min röst i EU-valet, så har jag ändå gått och väntat på repliken samt hoppats på att jag har fel. Men repliken har uteblivit precis som kommentarer från ledningen.

Idag fick jag också mina farhågor besannade när Kristina Winberg (SD) bekräftade att det inte blir något replik på anklagelserna. Ett utkast var framtaget, men i slutändan valde man att avstå – varför och hur tänkte ledningen där? Har man något att dölja? I mina ögon framstår det som att rapporten har rätt och SD saknar motargument – sorgligt! Nu är tyvärr all trovärdighet borta och jag måste således lägga min röst på något helt annat.

Alternativ för Sverige, Soheila Fors (KD) eller Henrik Sundström (M) verkar vara vad som står till buds. Har ni några andra heta stalltips så får ni gärna dela med er!

https://jennypiper.blog/2019/04/12/sd-kritisk-rapport-om-eu-arbetet-vacker-fragor-som-kraver-svar/?fbclid=IwAR1RBT-l5jPHNsNBUzEcI6pWv6eAimcSdL3Ttf7qG3A1_VEM0Cebc-hwNDA

trovärdighet

2 reaktioner till “SD avstår replik och ger därmed kritikerna rätt – är det strategiskt smart när valet står för dörren, eller räknar de kallt med att deras väljarskara inte bryr sig?

  1. Skoja inte med dig själv.SD köptes redan första veckan av lobbyister.Ifall man ger dessa skojare fortsatt förtoende säger det en hel del om väljarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s