President Trump står upp för yttrandefriheten och tar ställning mot sociala mediers censur

USA:s president Donald Trump har fördömt sociala mediers censurering av flera prominenta konservativa profiler och twittrade igår att han håller ett öga på de sociala plattformarna, där bland annat Facebook och Twitter pekas ut.
-”Jag kommer att fortsätta övervaka censureringen av AMERIKANSKA MEDBORGARE på sociala medier-plattformar. Det här är Amerikas förenade stater och vi har vad som är känt som YTTRANDEFRIHET!”

Trumps varning följde i sonen Donald Trump Juniors spår, som tidigare under gårdagen uppmanade konservativa att slå tillbaka mot teknikjättarnas nästa nivå av censurering.

Presidenten nämnde specifikt Hollywood-stjärnan James Woods och Infowars Paul Joseph Watson, som två ”konservativa tänkare” som han var förvånad över att se avstängda från sociala medier-plattformar. Även om James Woods Twitter-sida inte har tagits bort, så är hans senaste tweet postad för över en vecka sedan och många, inklusive hans flickvän, har spekulerat i om han har blivit avstängd.

Trump kritiserade också Facebook för hur illa man har behandlat de svarta konservativa profilerna, tillika systrar, Diamond & Silk, som tappat många följare efter att deras innehåll stämplats som ”en fara för samhället” av Facebooks anställda.

Trumps supportrar applåderade att presidenten slutligen stod upp för dem. Trump mötte för övrigt Jack Dorsey, VD på Twitter, förra veckan för att diskutera sociala mediers censur av konservativa.

Facebook stängde i torsdags av av Alex Jones, Milo Yiannopoulos, Laura Loomer och en hel del andra populära konservativa profiler – inklusive Louis Farrakhan – med hänvisning till sin policy om ”farliga individer och organisationer”.

Plattformen deklarerade också att man även kommer att ta bort grupper och evenemang som lyfter fram innehåll från de bannlysta profilerna.

Så bra att Donald Trump ryter till! I Sverige kan vi dock inte förvänta oss något stöd från Stefan Löfvén vars regering med Morgan Johansson i spetsen driver på frågan om censurering av såväl fri media som vanliga medborgare, vilket kan sammanfattas i att vi har vår yttrandefrihet intakt så länge vi är politiskt korrekta och inte kritiserar regeringen eller den politik som förs – framförallt får vi inte kritisera den oansvariga migrationspolitiken och dess alltmer uppenbara konsekvenser för samhället!

#onlyinsweden

https://www.rt.com/usa/458330-trump-reacts-facebook-ban/

trump

10 reaktioner till “President Trump står upp för yttrandefriheten och tar ställning mot sociala mediers censur

 1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Svenska politiker har vid ett antal tillfällen kritiserat Kina och Turkiet när de infört censur på nätet, då med all rätt.
  Nu när de själva i brist på argument för sin vilsna politik känner sig trängda faller de till samma försyndelser.
  Minnet tycks var kort hos vissa svenska politiker, det samma gäller den alltmer politiskt styrda svenska pressen.

  Gilla

  1. Kina har ingen censur, men däremot har man mycket länge haft lagar som förbjuder att sprida falska rykten, att uppmana och provocera till upplopp och våld, och att dreva mot individer och förtala dom. Det är knappast en fråga om censur. Däremot gäller yttrandefrihet i Kina, och det betyder att de som försöker förhindra yttrandefrihet med drev, hotelser och personpåhopp och på andra sätt hamnar i klammeri med rättvisan. Journalister får heller inte driva politisk verksamhet, dom måste hålla sig till riktig journalism. . Sverige behöver lära sig.

   Gilla

 2. Tyvärr är ju Trump inte mycket för yttrandefrihet i andra länder än USA och knappst där heller! Och jo, han ljög ju också om tillbakadragandet av de illegala trupperna i Syrien, i stället har han utökat USA:s inblandning i Syrien. Trump är ingen hjälte han är en av Israels marionetter precis som de flesta andra presidenter i USA.

  Gilla

  1. Psykopater 1-2%, vet vad moral är, ser ner på dem som har den och unyttar varje tillfälle för ytlig narcissism och bedrägeri för att gynna sina egna kortsiktiga intressen. De älskar kapitalism. Den ger utlopp för deras mentala tillstånd. Det mest makabra är hur lätt-manipulerade andra människor (98-99%) är.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/04/08/olika-former-av-logn-del-9-godtrogenhet-infor-psykopater/

   Gilla

  1. Total är den inte, men monopolföretagen och deras fulmedier, fulböcker och fulpolitiker gör sitt bästa för att vingklippa yttrandefriheten. Med god intelligens kommer man undan enkelt om man så måste skriva med fabler som täckmantel. algoritmer lär inte heller klara av ironi. WordPress ägarförhållanden är intressanta. Jag tror att öppen fri källkod och öppen fri hårdvara är en vinnande strategi, såväl som fler nya valsamverkande partier, som ersätter korruptionen.

   Gilla

  2. ENskild svensk medborgare med ENskilt utvecklade och ägda mentala ETIK vill, kan och vågar bara påtala att den totala svenska modellEN av censu,r är ett partipolitiskt faktum i hela eller del av Sverige.

   Lätstad den 5 maj 2019
   Namn här på denna rad av det rättssubjekt, som i rum och tid ovan producerat och kvalitetssäkrat namn, ord eller begrepp på svenska språket, med eller utan nytta, ansvar och risk i nutid, nära framtid och rum.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s