Ibland säger en bild mer än tusen ord

Den här nyhetsartikeln från Saudiarabien, där regeringen lanserar ett projekt som ska säkerställa att föräldralösa barn får en trygg uppväxt genom att bygga tio nya barnhem i olika delar av landet, har jag inget att invända mot – däremot reagerar jag på bilden.
 
Tre söta och oskuldsfulla flickor, finkammade samt uppklädda i vitt möter begeistrade ministrar – men vad är det för något svart där bak? Just det – två kvinnor iförda burka, det traditionella kvinnoförtryckande plagget som bör bäras av alla anständiga kvinnor om männen får bestämma.
 
Undrar hur lång tid dessa små flickor har kvar att leva som fria fåglar, innan även dem ska stängas in och bli mörka skuggor utan något värde?
 
Tyvärr kan man inte skaka av sig det hela genom att intala sig att det är ett problem i ”långtbortistan” eftersom detta sker mitt framför våra näsor även i Sverige, där stora tält i olika åldrar numera vandrar runt på våra gator. Det kan vi tacka religionsfriheten för – en lagstiftning som våra politiker saknar alla ambitioner att ändra!
 
#låtallaflickorochkvinnorkännavindenblåsagenomhåret
#krossakvinnoförtrycket
 
orphan.jpg

7 reaktioner till “Ibland säger en bild mer än tusen ord

 1. Skrämmande tydligt hur kvinnor diskrimineras. Men i Sverige är denna klädsel ett bevis på kvinnors frihet att bestämma över sig själva… J-a galenpannor som stöder burka, hijab, burkini etc. som nu syns överallt i samhället. Att det blivit ett måste för modefirmor att hänga på denna trend för att tjäna pengar är ett rent djävulskap. Om denna kvinnoföraktande klädsel är tillåten väntar jag på att nazistuniformer också ska bli tillåtna på offentliga platser. Det vore ju en logisk (men ej önskvärd) slutsats.

  Gilla

  1. Ha ha ha. Det vore något för bankmaffian och deras medier. Occulta nationalsocialister i SS-uniformer, samt sekteristiska IS-resenärer och diktaturkramare från Sudiarabien, som hävdar sina kulturella rättigheter till sina massmördar-ideologier genom ”mångkultur”.

   Och nästan som om Israels etniskt rensande nazi-sionister, som israelerna väljer till makten varje val, stolt skulle bära följande symbol på gator och torg i Sverige:

   De skulle kanske kunna ha en gemensam flagga?

   https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/2019/04/27/political-satire-republican-democrat-flag-to-vote-for-peace-we-have-to-understand-what-not-to-vote-for/

   Gilla

   1. Symbolen du visar har ingenting med varken hakkorset, nazismen eller israel att göra, men det är en vanligt missförstånd beroende på hur bilden ser ut. Det är emblemet för vad som kallas det Raelian Movement. En religiös fanatisk sekt som grundades 1974 och som anser att människa skapades av rymdmänniskor. Det finns en Wikisida här. https://en.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%ABlism

    Gillad av 1 person

 2. I Saudiarabien har man en något annorlunda syn. Man anser att denna klädseln och alla de restriktioner som finns är ett skydd för kvinnan. Med tanke på hur många män som nyligen immigrerat till Sverige behandlar svenska kvinnor kan det äga en viss riktighet. Det gäller alltså att förändra folkattityden, och då kommer nog klädseln att ändras med den. Problemet är att om det sker för snabbt och plötsligt kan vi få den reaktion som inträffade i Iran, en kraftig motreaktion och pendel svängde åt andra hållet och det blev en teokrati. Rätt väg är nog att göra det i små steg, och det har man ju börjat med. Kvinnor fick ju nyligen rätt att köra bil, under många mäns (och kvinnors) protester. Som så ofta är det ungdomen som vill ändra allt, helst till imorgon. I Sverige vill vi knappast ha in Mellanöstern kulturen i detta avseende. Myndigheterna i Sverige är dåliga att signalera hur män skall uppträda. Helst skulle jag vilja se, ”One strike – you are out – permanently”. Förbjud gärna maskering, av alla sorter. Det kommer inte att ta lång tid för folk att fatta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s