Utebliven replik från SD ger meningsmotståndarna vatten på sin kvarn samtidigt som väljarna blir osäkra

Kritiken mot Sverigedemokraternas agerande i EU fortsätter, när Aftonbladet i ännu en ledare nämner rapporten ”SD i EU” som författats av Susanna Kierkegaard från tankesmedjan Arena Idé, där partiet bland annat kritiseras för att ha röstat ja till en liberalisering av bussmarknaden.

Det finns också en hel del frågetecken kring andra frågor och det jag är mest intresserad av att få svar på är:

Varför röstade SD nej till att ge lån till Jordanien för att hjälpa landet hantera över en miljon flyktingar från Syrien?

Varför röstade SD nej till kvinnors rätt till abort i EU?

Partiet har nu haft flera veckor på sig att replikera påståendena, men som synes har repliken uteblivit och det finns således fog för väljarna att fråga sig vad man får om man väljer att rösta på SD i EU-valet.
________________________

”En elakare analys, skriver rapportförfattaren, är att Winberg och Lundgren är slappa och har dålig koll. De har tryckt på fel knappar och inte orkat sätta sig in i frågorna.
Det senare skulle kunna stämma. Båda parlamentarikerna har utmärkt sig som sällsynt arbetsskygga. De har skrivit minst antal ändringsförslag och är de enda svenskar som nöjt sig med att engagera sig i ett enda utskott var. Sammantaget är det svårt att påstå annat än att SD i EU har svikit sina väljare. En sak är i alla fall säker: Den som röstar på SD i EU har inte en susning om vad den får för politik tillbaka.”

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/y3lgKe/sd-blaljuger-for-valjarna

En reaktion till “Utebliven replik från SD ger meningsmotståndarna vatten på sin kvarn samtidigt som väljarna blir osäkra

  1. Ett parti som saknar en ideologisk plattform att stå på tynar bort.SD är ett sådant parti och dessutom driver man bara en enda fråga-att vara MOT allting.
    Nätack,mitt Sverige behöver politiker som want to Make Sweden great again eller Yes we can!! Det är dags för hyggligt folk oavsett ursprung att spotta i nävarna och bra saker.Yes we can!
    SD har malt på sitt strunt alltför länge nu,det är dags att koppla av denna,för Sverige,ballast.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s