Fundamentalister med IS-kopplingar hyllar branden i Notre Dame samtidigt som många frågar sig om det verkligen var en olycka

När den 850-åriga katedralen Notre Dame brann i måndags, publicerade den IS-länkade gruppen Al-Muntasir en bild på infernot med rubriken ”Ha en bra dag”. Efter branden publicerade gruppen en photoshoppad bild där klocktornet stod i brand tillsammans med varningen ”Vänta på nästa”.

Men trots många rykten på internet om terrorism har branden i Notre Dame bedömts som en olycka utan några terrorkopplingar. Paris-åklagaren Remy Heitz har 50 utredare under sig och försöker ta reda på orsaken till branden. Hittills har över 30 personer förhörts om branden, de flesta arbetade med renovering av katedralen.

Samtidigt finns fakta som det inte går att blunda för.

*De som arbetade med att renovera taket på Notre Dame är bland de mest specialiserade hantverkarna i världen när det gäller restaurering av medeltida monument. De har arbetat i många rum i slottet Versailles, de har renoverat många kyrkor och katedraler utan att det någonsin har varit något problem.

*Renoveringsarbetena på taket hade inte börjat ännu, utan byggnadsställningarna höll på att ställas fram.

*Arbetarna slutade kl 18.00 och branden startade kl 18.50 nära byggnadsställningarna. Chefen för företaget som satte upp byggnadsställningarna har i intervju i fransk TV sagt att det vid tiden för branden inte fanns några av hans arbetare kvar i byggnaden.

*Ingen elektricitet var tillåten nära taket som en säkerhetsåtgärd, eftersom det var gjort av trä. Varje sak som kunde framkalla flammor var förbjudna, så för att kunna starta en brand där måste någon ta med sig något för att tända på.

Kyrkor i Frankrike har utsatts för ökade attacker och många vill indikera att det är jihadister som utfört en attack under den kristna ”Stilla veckan”, baserat på följande.

*2016 försökte två beslöjade muslimska kvinnor detonera en bil fylld med explosiva ämnen framför Notre Dame.

*I början av mars i år försökte en illegal muslimsk migrant bränna ned Saint-Sulpice-kyrkan.

*I mitten av mars försökte en illegal muslimsk migrant bränna upp orgeln i Saint-Denise-basilikan och förstörde glasmålningar.

*På Twitter har tusentals muslimer hyllat branden och uttryckt glädje över att Notre Dame förstördes.

Någon går till och med så långt som att påstå att president Macron skulle ha ett finger med i spelet för att ta bort fokus på de Gula Västarna samt öka hans egen popularitet genom att axla rollen som landsfader.

Många rykten och teorier florerar, men när man betraktar det vi vet om branden så här långt är det helt klart väldigt svårt att se hur det skulle kunna vara en olycka, varför vi med fog kan ställa oss frågan om vi verkligen får hela bilden eller om man försöker sopa sanningen under mattan?

https://www.express.co.uk/…/ISIS-latest-notre-dame-threat-f…

https://gellerreport.com/…/notre-dame-fire-whatwe-know.ht…/…

torn

5 reaktioner till “Fundamentalister med IS-kopplingar hyllar branden i Notre Dame samtidigt som många frågar sig om det verkligen var en olycka

 1. Vi får verkligen hoppas på en ärlig och kunnig utredning.
  Men jag misstänker att rent politiskt sett så är det mest fördelaktigt om det framstår som en arbetsplatsolycka eller att det var i samband med renovering.
  Jag misstänker att det skulle bli stora upplopp modell Franska revolutionen om något annat kom fram och kom ut.
  Det är tråkigt om eller att förtroendet för både utredningar och politiker minskar men det är förståeligt.

  Gilla

 2. Någon upplyste mig om att ”Notre Dame brinner”.Jag kunde inte relatera till Notre Dame och var tvungen att fråga vad det var för något.
  Det enda tragiska är att duvorna har fått en tak mindre att skita på.
  Förvånar mig inte ifall det är pedofilerna inom katolska kyrkan som själv tänt på.False flag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s