Arresteringsorder mot Irans första kvinnliga proffsboxare eftersom hon bar shorts – kan inte återvända hem

24-åriga Sadaf Khadem, som i lördags blev den första iranska kvinnan som tävlat i en officiell boxningsmatch, har ställt in sin hemresa till Teheran efter att man utfärdat en arresteringsorder på henne i hemlandet.

En arresteringsorder utfärdades också mot Mahyar Monshipour, den iranskfödda tidigare boxningsvärldsmästaren som ordnat fighten i västra Frankrike och planerade att resa tillbaka till Iran tillsammans med Khadem den här veckan.

Den franska utrikesministern hade ingen direkt kommentar.

Självklart kan den iranska regimen och mullorna inte glädjas åt att kvinnor är duktiga idrottare – istället ser de en stark kvinna med attityd som måste stävjas! Bedrövligt!

Jag kan fortfarande inte smälta att våra svenska kvinnliga ministrar spökade ut sig i slöjor när de besökte Iran för två år sedan – de ska inte visa respekt och krypa för ett land som behandlar kvinnor som skräp!

Nyligen dömdes dessutom Nasrin Sotoudeh, internationellt känd människorättsadvokat i Iran som kämpar mot hijabtvånget, till 38 års fängelse och 148 piskrapp. Jag har fortfarande inte hört den svenska regeringen fördöma den iranska regimen!

#ståuppförstarkakvinnorochvågasättapresspåiran
#FreeNasrin

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2019/04/17/Iranian-woman-cancels-return-home-after-arrest-warrant-issued.html?fbclid=IwAR1T52DajLIj02tpZPXOqr-z3WJot1j8ChCoHA0mUwe1XEr41ZLhfW5XOuU

IRAN

2 reaktioner till “Arresteringsorder mot Irans första kvinnliga proffsboxare eftersom hon bar shorts – kan inte återvända hem

  1. Värt att påpeka att Sverige är precis lika tokigt. Strikt juridiskt, om en person tillfälligt lämnar sitt hemland och åker till ett annat land då gäller hemlandets lagar fortfarande när personen är utomlands. De flesta känner inte till den principen. Iran har en klädkod i lag när det gäller kvinnor (vilken jag inte håller med om, men så är det) och den lagen gäller för iranska kvinnor även när dom är utomlands och den gäller för utländska kvinnor när dom är i Iran. Att kvinnliga ministrar spökade ut sig i slöjor när dom besökte Iran var helt enkelt för att följa iransk lag, vilket dom måste göra. Sverige fungerar precis på samma sätt och har rader av lika underliga lagar. En är om sexköp, vilket är tillåtet i många länder, och uttryckligen skyddad som tillåten i Nya Zeeland. En svensk som besöker måste följa den svenska lagen och kan straffas för eventuella sexköpsbrott när dom kommer hem. Samma sak råkade 24-åriga Sadaf Khadem ut för. Kom ihåg, den som åker utomlands måste fortfarande följa svensk lag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s