Mitt förslag om slöjförbud i skolan möttes med kalla handen

I dagens Ystads Allehanda skriver man om mitt medborgarförslag om slöjförbud i skolan och som förväntat möttes det inte av bifall av kommunstyrelsen. Det enda parti som ställde sig bakom förslaget var SD.

Man hänvisar till såväl religionsfriheten som diskrimineringslagen som omöjliggör ett slöjförbud. Detta tyder på att Sverige är i stort behov av att ändra sin lagstiftning så att vi aktivt kan motarbeta att flickor skolas in i kvinnoförtryck redan från barnsben, men huruvida det kommer att ske inom en överskådlig framtid är jag ytterst tveksam till och med nuvarande styre är det tyvärr en utopi!

Jag hyser dock vissa förhoppningar om att Moderatkvinnorna, som redan uttalat att man vill införa slöjförbud på barn, ska kunna övertyga partiledningen om vikten av att lägga ett sådant förslag, något som skulle kunna få stöd av både KD och SD.

Men i dagsläget råder dessvärre en alltför stor beröringsskräck för den här typen av frågor så om man ska se krasst på det så är Sverige numera en nation som bejakar kvinnoförtryck i alla dess former!

Annonser

2 reaktioner till “Mitt förslag om slöjförbud i skolan möttes med kalla handen

  1. Till stor del är det väl en tolkningsfråga, men att slöjan är ett religiöst och eller traditionsbundet plagg anser nog flera personer. Intressant att jämföra med forna Persien Iran tror jag det kallas nu. Hur klädmodet var före och efter mullorna.
    Men visst, det är ofta svårt när lagar och dess tolkningar går in i varandra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s