Undantagstillstånd i Sudan efter att presidenten avsatts och arresterats – glädje bland folket när politiska fångar släpps fria

Häromdagen avgick Algeriets president Ailing Bouteflika efter att ha styrt landet i 20 år och idag avgick Sudans president Omar Hassan Ahmad Al-Bashir efter att ha behållit makten i tre decennier. Al-Bashir är nu arresterad och man har beslutat att släppa politiska fångar fria.

Den gemensamma nämnaren är att folket fått nog och gått man ur huse för att protestera mot regimen, vilket slutligen gett effekt.

Det här är något som vi svenskar borde ta lärdom av, särskilt i dessa tider av lögner, dimridåer och förnekelse. Vi skulle kunna avsätta regeringen lagom till sommaren om vi alla bara lade manken till och bestämde oss för att agera som ett folk mot överheten. Men så länge viljan, intresset och jävlaranamma saknas uträttar vi dessvärre inga mirakel!

Svenska folket utsätts just nu för det största bedrägeriet i landets historia och tiden börjar bli knapp för den som vill kunna lämna över ett land som man inte behöver skämmas för till nästa generation. Men trots det är det bara en bråkdel som har vaknat och sett vartåt det barkar, resten fortsätter leva i sina filterbubblor och intala sig själva att det händer inte mig – tills det en dag är för sent.

Imorgon är det fredag och Let’s dance, det är väl tur för då behöver man inte tänka på hur regeringen suger ut medborgarna samt sätter rikets säkerhet på spel medan stora delar av oppositionen jamsar med – ned med huvudet i sanden igen alltså!

http://www.arabnews.com/node/1480936/middle-east

sudan

 

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Undantagstillstånd i Sudan efter att presidenten avsatts och arresterats – glädje bland folket när politiska fångar släpps fria

  1. Sverige behöver ett nytt politik system där odugliga och falska politiker kan avsättas med kort varsel. Även Sverige har ju politiska fångar och politiskt dömda. Hundratals, främst pensionärer, har ju antingen kraftigt bötfällts eller fängslats när dom protesterat mot regimen. Regimkritiska media stängs på löpande band, och regimvänliga media tillåts att beskatta allmänheten eller belönas med rikliga bidrag av politikerna. Kallas visst Tidningsstöd eller något sådant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s