Ny rapport från den holländska säkerhetstjänsten visar att radikala hatpredikanter fått ett ökat inflytande på unga muslimers utbildning – I Sverige fortsätter vi att vara naiva och ger istället pris till salafister

Idag släppte den holländska säkerhetstjänsten AVID sin årliga rapport, där man slår fast att radikala islamistiska hatpredikanter har fått ett ökat inflytande på unga muslimers utbildning i Nederländerna.

Vissa av dessa hatpredikanter, särskilt de som är involverade i privata muslimska utbildningscenter, har en dubbelmoral kring användandet av våld och de göder jihadismen. Barn och ungdomar som får undervisning i arabiska och islam efter skolan framstår som harmlöst samt oskyldigt, men i realiteten rör det sig om barn och ungdomar som främjas från samhället genom att hindras från att deltaga.

Förra månaden varnade dessutom Amsterdams borgmästare Femke Halsema för att ansvariga för stadens enda muslimska gymnasieskola hade kopplingar till en tjetjensk terrorgrupp samt att en radikal brittisk imam hade hållit ett hemligt möte på skolan med stor risk för allvarlig påverkan av salafister.

I Sverige vet vi att radikal islam som salafism och wahabism är vida utbrett samt att dessa moskéer fungerar som rekryteringsplats för jihadister. Det har också förekommit flera incidenter där man brutit mot reglerna på muslimska skolor och låtit den vanliga skolundervisningen stå åt sidan för att istället fokusera på till exempel Koranstudier, dessutom har det rapporterats om könssegregering och en bristande respekt gentemot andra religioner.

Allt detta med regeringens goda minne eftersom Socialdemokraterna låtit radikal islam få fria tyglar under alltför lång tid. Men oavsett hur mycket fakta man sitter med på bordet och oavsett hur högt terrorforskare som Magnus Ranstorp skriker, så är det för döva öron. Istället fortsätter man att vurma och lyfta fram denna farliga inriktning. Ett tydligt exempel är salafisten Moosa Assal som utsetts till ”Årets folkbildare” av Kulturrådet, trots att Assal är en av de som mest aktivt bedriver missionsverksamhet för att få muslimer att bli islamister och hitta konvertiter i Sverige.

Man undrar vad som krävs för att få våra makthavare att agera samt vad som krävs för att skaka om svenska folket tillräckligt mycket för att de ska inse hur illavarslande det här faktiskt är?! Våra barn kommer nämligen inte att acceptera den dåliga ursäkten ”vi har varit naiva”!
#onlyinsweden

https://www.dutchnews.nl/…/radical-preachers-have-more-inf…/

https://uvell.se/…/06/en-salafist-i-stockholms-stadsmission/

Turkish mosque

En reaktion till “Ny rapport från den holländska säkerhetstjänsten visar att radikala hatpredikanter fått ett ökat inflytande på unga muslimers utbildning – I Sverige fortsätter vi att vara naiva och ger istället pris till salafister

  1. Tyvärr så är det så att våra politiker är fullt medvetna om problemen.
    Vill inte stöta sig med sina saudiarabiska vänner och brödraskapet.
    Svenska folket är ju bara ett par kuvad marionetter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s