Ännu ett kändisuppror – denna gång bör Sverige visa solidaritet med palestinierna och bojkotta Eurovision

I Aftonbladet har idag 171 svenska artister skrivit på ett upprop som kräver att Sverige måste bojkotta årets final i Eurovision Song Contest i Israel.
”Så länge Israel med sin apartheidpolitik förnekar palestinierna deras grundläggande mänskliga rättigheter, så länge måste vi avstå från israeliskt deltagande i kulturutbyten”.Bland de som undertecknat uppropet finns artistern som Joakim Thåström, Love Antell och Mikael Wiehe samt skådespelarna Lo Kauppi och Sven Wollter.Varför är man inte förvånad? Är det inte Palestina så är det ensamkommande afghanska män eller klimatet som man står upp för.Man kan undra varför det aldrig är några artister eller skådespelare som reagerar över alla orättvisa kompetensutvisningar, det grova våldet inklusive våldtäkter som sprids som en löpeld över landet, radikal islams utbredning som bejakar hat mot judar och homosexuella, hedersvåldet och så klart kvinnoförtrycket som ligger som ett lock över landet?Men det ger väl inte lika mycket godhetspoäng i deras värld! Att hela tiden ensidigt ta palestiniernas parti som är kutym i Sverige är dumdristigt – varje mynt har två sidor så också konflikten i Gaza och palestinierna är definitivt inga oskyldiga lamm. Det hade varit mer lämpligt att vi höll oss neutrala i den här frågan, men det är så klart svårt när vi har en regering som i decennier vurmat för Palestina och utan förbehåll skänkt bort åtskilliga miljoner av våra skattepengar till terrorrelaterade organisationer.#onlyinswedenhttps://unv.is/aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/4q3QdV/svenska-artisternas-krav-bojkotta-eurovision-i-israel

Annonser

En reaktion till “Ännu ett kändisuppror – denna gång bör Sverige visa solidaritet med palestinierna och bojkotta Eurovision

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s