Den farliga ignoransen har fått effekter som är svåra att överbrygga

Våra drönare till politiker har genom åratal av ignorans skapat en polarisering som heter duga och det är en skrämmande utveckling som vi står inför. Det började med en okontrollerad invandring som flera decennier senare har gett effekter som vi helst vill förtränga och på senare år har det övergått till att handla om en islamisering av landet som man sakta men säkert håller på att smyga in med olika medel.

Man har dessutom skaffat sig ett utmärkt vapen för att tysta alla som vågar opponera sig eller ifrågasätta, nämligen islamofobstämpeln som effektivt tar död på varje debatt innan den överhuvudtaget hinner börja. Det våra meningsmotståndare inte förstår är dock att människors känslor inte utraderas tack vare att de möts med ignorans, utan istället fördjupas känslan av att inte bli åhörd och kanske övergår det till slut i riktigt hat.

Jag skriver mycket om det kvinnoförtryckande plagget slöja som ni vet och jag blir djupt oroad när jag diskuterar med muslimer som inte förstår skillnaden mellan att ifrågasätta och hata – att ifrågasätta radikala element i islam betyder inte att man hatar alla muslimer och vill utrota islam. Men det som är mest skrämmande är attityden från en del som menar att ”man inte bryr sig om vad vi andra tycker eftersom islam kommer att bli den största religionen i världen, vilket vi aldrig kommer att kunna stoppa”. Det tänket tror jag finns hos många och det är ytterst oroväckande att man indikerar att man vill ”ta över”.

Givetvis representerar inte detta gemene man, utan många muslimer har inga problem med att anpassa sig. Det går dock inte att sticka under stol med att alltför många inte har den minsta avsikt att ens försöka bli en del av det svenska samhället och detta borde våra politiker ta till sig – det är en varningssignal!

Men istället för att agera, vurmar man för islam och lyfter fram kvinnoförtryckande plagg som något positivt som vi numera matas med i såväl TV-program som i reklamsammanhang. Ständiga rapporter om det ökande hedersförtrycket, såväl som barnäktenskap och kvinnlig könsstympning sopas snabbt under mattan med resonemanget att bara en liten del av den muslimska befolkningen ägnar sig åt det.

Egentligen är det inte så konstigt att så många väljer att fortsätta leva som i hemlandet och hellre bygger upp sina egna parallella samhällen när det inte finns några krav på dem att göra på ett annat sätt. Våra syltryggar till politiker har gjort fel från första början och nu vågar man inte sätta ned foten fast det håller på att gå åt pipsvängen rejält! Hade man tänkt till från dag ett så hade vi inte haft den här extrema polariseringen där två grupper står och pekar finger mot varandra.

Klantänket är ett gissel eftersom det inte alls passar in i vårt fria och demokratiska samhälle, men ändå finns det klaner i våra större städer som styr med järnhand och dessutom är insyltade i grov kriminalitet. Det här har våra makthavare känt till länge, men man gör inget för att stoppa det. Klankulturen kommer att öka om ingen agerar och jag har svårt att se att något gott ska komma ur detta.

Det pågår ingen islamisering av landet säger både media samt politiker och sätter på dumstruten på alla som försöker opponera sig, men man måste vara både blind och döv om man inte ser tecknen. Det är därför viktigt att vi fortsätter att opponera oss mot det vi upplever som fel – fler borde dessutom våga ifrågasätta. Vi får inte låta oss tystas, för den dag vi gör det så accepterar vi att vi blir överkörda! Det demokratiska samtalet måste fortsätta, så att vi åtminstone kan mötas halvvägs.

Jag är övertygad om att vi oavsett religion kan leva tillsammans sida vid sida som vi gjorde på 1990-talet, men i sådant fall krävs det att regeringen börjar ställa krav och stifta nya lagar samt framförallt att de som väljer att bosätta sig här också är villiga att anpassa sig. Man förebygger inte hat med ignorans som regeringen och media verkar tro!

boss

 

2 reaktioner till “Den farliga ignoransen har fått effekter som är svåra att överbrygga

  1. Bra skrivet. Dock tycker jag inte att Hanif B. är någon drönare även om han verkar ha helikopterperspektiv och är modig. Två positiva saker alltså. Tre om man räknar in din krönika.

    Gillad av 1 person

  2. Kan inte det här vara en bas för kritik mot den nuvarande regeringen?
    En ansedd politiker kan väl inte gärna anklagars för ditt och datt när hon framför kritik?
    Vad säger du som är duktig?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s