Hizb ut-Tahrir genomförde fredagsbönen på allmän plats i Köpenhamn, medan nationalister, feminister och en del politiker vädrade sitt missnöje!

Som jag skrev om häromdagen så hade den radikala islamistgruppen Hizb ut-Tahrir fått tillstånd att idag hålla fredagsbön på Christiansborgs Slotsplads i Köpenhamn och utfallet blev som förväntat.
 
Hizb ut-Tahrir mötte upp med en svart/vit flagga med arabiska bokstäver,  högernationalister mötte upp med Dannebrogen, pro-israeler med vit flagga med blå davidsstjärnor och så var det tre feminister som mötte upp med en ljusröd flagga med inslag av kvinnotecken.
 
Det var inget nytt under den arabiska halvmånen och alla uttryckte precis samma hållning som de brukar. Hizb ut-Tahrir talade om de islamofobiska politikerna i väst, högernationalisterna ropade ”åk hem” och feministerna ropade ”manschauvinister.”
 
Polisen hade spärrat av slottsplatsen och hade en stor styrka på plats om man skulle behöva hålla isär grupperingarna, men i det stora hela gick det lugnt till.
 
Hizb ut-Tahrir ville genom den gemensamma fredagsbönen hylla offren i massakern på Nya Zeeland, samtidigt som man vill uppmärksamma hur de islamofobiska danska politikerna  är orsak till angreppet.
-”Vi har valt att stå utanför Christiansborg eftersom vi anser att politikerna har ett medansvar för terrorangreppet i Nya Zeeland. De har de senaste 20 åren fört en hatkampanj och spritt desinformation om muslimer och det är det vi nu ser ett resultat av.”
 
Ett par danska politiker Lars Aslan (S) och Torsten Schack Pedersen (V), hade mött upp för att demonstrera mot Hizb ut-Tahrirs fredagsbön.
-”När de använder sin grundlagssäkrade rätt till att predika antidemokratiska hållningar så vill jag också använda min rätt till att göra det motsatta.”
 
Hizb ut-Tahrir-demonstranterna satt i skräddarställning på led och i den första gruppen satt männen i dunjackor, jeans och tennisskor. I gruppen bakom satt kvinnor med knälånga kjolar och håret täckt med mörka slöjor. Bakom kvinnorna ropade en feminist: ”-Låt oss lära er om sex och sexuell frigörelse. Det lärde vi oss på 70-talet.”
 
Högernationalisterna å sin sida stod med Dannebrogsflaggan och sjöng danska nationalsången samt buade.
 
Det var cirka 200 personer som samlats till fredagsbönen, vilket är fler än vad som är anslutna till organisationens danska avdelning. Det är dock en försvagad organisation jämfört med tidigare, berättar en anonym tidigare medlem av Hizb ut-Tahrir.
”-Hizb ut-Tahrirs fredagsbön vid Christiansborg visar främst att de inte kan mobilisera det stora antalet muslimer som är bestörta över terrorattacken på Nya Zeeland. Förr i tiden, till exempel år 2008, kunde Hizb ut-Tahrir samla 4.000-5.000 personer till möten. Idag visar de istället upp deras minskade popularitet för allmänheten – det är självmål.”
 
Även om det är skönt att höra att extremistorganisationen Hizb ut-Tahrir minskar i popularitet, så är det ändå oroväckande att man godkände deras ansökan om fredagsbön på allmän plats. Den fundamentalistiska rörelsen som har som mål att avskaffa demokratin och istället införa ett islamistiskt shariastyrt samhälle, är förbjuden i många länder i Mellanöstern och Centralasien. Ryssland har listat den som en förbjuden terroristorganisation och Tyskland har förklarat organisationen som olaglig på grund av antisemitism och antiisraelisk propaganda. Man bör därför ifrågasätta varför Sverige och Danmark inte ser faran med att låta denna typ av rörelse få fritt spelrum!
 
En annan intressant detalj är att det inte fanns några danska vänsteraktivister på plats och gav sitt stöd åt de radikala islamisterna. Hade detta skett i Sverige så hade vänsterlobbyn garanterat slutit upp i tusental som en skyddande mur och gjort handhjärtan samt skanderat slagord mot nationalisterna som var på plats. Nu är dock detta Danmark, där människor tänker på med huvudet istället för med hjärtat! Tyvärr är det sunda förnuftet sedan länge som bortblåst i bananmonarkin Sverige.
 

 

Annonser

En reaktion till “Hizb ut-Tahrir genomförde fredagsbönen på allmän plats i Köpenhamn, medan nationalister, feminister och en del politiker vädrade sitt missnöje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s