Man kapade buss med skolbarn i Milano i protest mot migrationspolitiken!

En 47-årig man i Milano har arresterats efter att ha kapat en buss med 51 skolbarn ombord och tänt eld på bussen.

Mannen körde tillbaka barnen till skolan efter en idrottsaktivitet, när han kapade bussen. Han skrek flera gånger att han ville döda sig själv i protest mot offren i migrationsströmmarna som dör på Medelhavet. Han skrek till barnen att han skulle ta dem till Linate-flygplatsen och att ingen skulle komma ut levande.

Ett av barnen ringde till sina föräldrar med sin telefon och de kunde i sin tur larma polisen som spårade upp bussen på motorvägen. Mannen stannade fordonet, hällde bensin över den och tände eld på bussen.

Mannen som ursprungligen är från Senegal arresterades på platsen. Mannen bar inget vapen och ingen av barnen var fastbundna.

Polisen slog in bakrutan för att rädda barnen. Alla barnen överlevde, men tolv av dem fick uppsöka sjukhus för mindre brännskador samt för att ha andats in rök.

Inrikesminister Matteo Salvini ifrågasätter hur det är möjligt att en man från Senegal med italienskt medborgarskap, med historik av alkoholproblem och sexuella övergrepp, tillåts köra en skolbuss som transporterar barn.

https://www.express.co.uk/news/world/1102810/Milan-bus-fire-video-news-driver-school-bus-San-Donato-Milan-Linate-Airport

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s