En splittrad nation är inte rätt medicin för Sverige!

Terrorattacken i Nya Zeeland fortsätter att vara toppa världens nyhetssidor och den röda tråden är att man gemensamt står upp mot hatet. I Sydney genomfördes tidigare idag exempelvis en mässa för att hedra offren efter massakern, där religionerna interagerande och den katolska biskopen gjorde gemensam sak med den muslimska grand muftin. Människor från alla religioner var välkomna att deltaga i gudstjänsten och även premiärministern Scott Morrisson deltog tillsammans sin familj.

Detta vill jag se mer av för när man står enade mot hat och våld uppnår man mycket mer än att stå på varsin planhalva. En del av extremisternas mål är att se oss splittrade, varför det är viktigt att inte falla till föga för deras illvilliga plan.

I Sverige tycker jag mig se att en del muslimer, särskilt unga, tenderar att bygga upp ett agg mot svenskar, där man menar att muslimer är särskilt utsatta samt att vi inte respekterar deras tro. Det här dådet är för många ett bevis för hur muslimer blir illa behandlade av den ”vita rasen”. Jag hoppas dock att dessa tankar enbart finns hos en liten klick.

Sverige är redan extremt polariserat, vilket vi kan tacka såväl våra politiker som media för och som bekant bygger man inga broar eller utför stordåd i en splittrad nation, varför vi behöver hitta tillbaka till mitten igen. Men för att det ska bli verklighet måste en stark person leda folket i rätt riktning och just nu har jag väldigt svårt att se var denna Messias ska komma ifrån, men jag har gott hopp om framtida politiker som står i startgroparna och väntar på sin tur. Men den tesen bygger dock på att de nuvarande inte saboterar för mycket, som de tyvärr är på god väg att göra!

Bara tiden kan utvisa vilket öde som väntar oss och så länge hoppet lever är inget omöjligt, även om det ser väldigt mörkt ut just nu.

#unitedagainstterror

https://www.theage.com.au/world/oceania/we-stand-together-in-our-horror-interfaith-ceremony-united-against-hatred-20190317-p514yh.html

sydney

Annonser

5 reaktioner till “En splittrad nation är inte rätt medicin för Sverige!

  1. Religion är en hobby och ska ha noll och intet inflytande i samhället. Att låta religionen vara med och bestämma är lika absurt som om en fotbollsdomare (=präst) skulle ha inflytande på samhället efter att ha läst sin regelbok(=koran, bibel etc.).

    Gillad av 1 person

  2. Denne Messias har ju redan uppenbarat sig i klimat-Gretas gestalt. Inte nog med att Greta förespråkar att vi ska vara rädda för klimatet och helst gripas av panik. Greta förespråkar dessutom öppna gränser och fri invandring, precis i samma anda som hennes mamma Magdalena. Greta har ju gubevars även föreslagits som en stark kandidat för Nobels fredspris. Kan vi om möjligt komma närmare en modern Messias än den gudomliga Greta?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s