Iranskt par som kramades efter att mannen friat har fängslats för att de bröt mot islamiska regler!

Jag brukar försöka förstå andra kulturer och uttrycka mig diplomatiskt, men jag har också mina gränser och nu måste jag bara säga att regimerna är allvarligt talat inte kloka i vissa muslimska länder – däribland Iran.

Ett ungt iranskt par har blivit anhållna efter att en video av deras förlovning florerat på sociala medier. I videon kan man se att mannen friar till kvinnan inför jublande människor i ett shoppingcenter i den nordliga staden Arak. Paret står i ett hjärta format av rosenblad och är omgivna av ballonger. Efter kvinnans ja kramar paret varandra.

Dock blev paret anhållna kort efter glädjescenerna då lokal polis menar att man har överträtt de islamiska principerna som förbjuder könsblandning i offentligheten, precis som det är inte är tillåtet att offentligt uttrycka sin kärlek för varandra.

Enligt vicepolisdirektören i Arak, Mostafa Norouzi, är det i Iran oacceptabelt för paret att göra det som är vanligt på andra håll i världen och bortse från principer, kultur och religion. Han menar att det är den västliga kulturen som smittar av sig på de unga iranierna.

Paret blev senare frisläppta mot borgen.

Alltså vad är det för sjuka samhällsregler?! Jag blir så arg på sådana här galenskaper! Enligt islamsk lag ska man alltså stå som två statyer och inte visa några känslor för varandra utan bara artigt tacka för frieriet och så neutralt som möjligt säga ja. Det är vidrigt att man försöker styra människors känslor och tvinga dem att lägga band på sig själva när de är ute i offentligheten. Kan de inte bara låta människor vara fria individer?

Samtidigt läste jag i en annan tidning att en iransk kvinnorättsaktivist idag dömts till 38 års fängelse och 148 piskrapp. Usch jag mår illa när jag tänker på hur människor förtrycks och hur man försöker kväsa människors rätt till en åsikt!

Jag har verkligen svårt att förstå hur människor som ”flyr” från dessa länder tar med sig dessa oacceptabla värderingar hit och försöker implementera dem i det svenska samhället. Varför agerar inte den svenska regeringen när man känner till detta? Fega krakar hela bunten!

https://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE11245083/iransk-par-anholdt-efter-offentligt-frieri/

https://www.theguardian.com/world/2019/mar/11/human-rights-lawyer-nasrin-sotoudeh-jailed-for-38-years-in-iran

 

Annonser

En reaktion till “Iranskt par som kramades efter att mannen friat har fängslats för att de bröt mot islamiska regler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s