Storbritannien har i en vägledande dom för första gången dömt en kvinna för kvinnlig könsstympning efter att hennes 3-åriga dotter tvingats genomgå ingreppet!

Som jag skrev om för några veckor sedan, hade en kvinna med afrikanskt ursprung åtalats i Storbritannien för att ha utsatt sin 3-åriga dotter för könsstympning i hemmet. Dottern höll på att förblöda och man fick kontakta sjukhus, varpå det hela uppdagades.

Nu har den 37-åriga modern dömts till 11 års fängelse och blir därmed den första personen i Storbritannien någonsin som döms för kvinnlig könsstympning.

Heja Storbritannien som står upp för utsatta flickor!

Meanwhile in Sweden… har vi en lag som inte efterföljs och ingen i regeringsställning lyfter ett finger för att agera trots att antalet könsstympade flickor i Sverige ökar hela tiden!

Hade jag arbetat som förskolelärare och behövt se dessa stackars flickor med hopsydda kön, hade jag startat ett uppror oavsett om jag riskerade att bli av med mitt jobb. Det här är förfärligt och att politikerna är för fega för att agera är under all kritik! Än mer bedrövligt är att de som vågar lyfta frågan blir av med sina uppdrag.

Vem står upp för alla de flickor i Sverige som tvingas lägga sig under kniven/rakbladet? Har ni ingen skam i kroppen regeringen Löfven? Allt går bara man vill, men tyvärr saknas viljan, varför den humanitära stormakten och tillika världens första feministiska regering fortsätter att stoppa huvudet i sanden år efter år!

https://www.theguardian.com/society/2019/mar/08/mother-of-three-year-old-is-first-in-uk-to-be-convicted-of-fgm

#onlyinsweden

dom.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Storbritannien har i en vägledande dom för första gången dömt en kvinna för kvinnlig könsstympning efter att hennes 3-åriga dotter tvingats genomgå ingreppet!

  1. Detta hemskheter är så fruktansvärda att man har svårt att ta in det. Regeringen verkat totalt världsfrånvänd. De gör ju ingenting åt läget. Vare sig det gäller könsstympning eller våldtäkt, övergrepp etc. Undrar hur länge de ska bära skygglappar? Tills det händer något inom deras egen familj kanske.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s