Den mjäkiga humanitära stormakten gör det igen – Sverige skickar inte hem syriska flyktingar trots att säkerhetsläget förbättrats avsevärt!

De senaste månaderna har vi kunnat läsa hur Syriens regering kallat hem sitt folk eftersom kriget är över och landet behöver återuppbyggas. Flera områden i landet anses som säkra och man har sett till att det finns bostäder med fungerande infrastruktur på flera håll i landet. Danmark har tidigare gjort klart att man kommer börja använda sig av repatriering och skicka tillbaka flyktingar till Syrien, men medan danska myndigheter försöker skicka hem vissa grupper av syrier, kommer Norge och Sverige fortsätta att ge skydd åt alla syriska flyktingar.

Migrationsverket i Sverige skriver att man gör en annan bedömning av säkerhetsläget.
-”Vår bedömning är även fortsättningsvis att situationen är mycket allvarlig, även om säkerhetssituationen varierar mellan de olika provinserna. Därför står vår bedömning från 2015 fast och den innebär att alla syriska medborgare som anses ha ett skyddsbehov i Sverige inte ska återvända till Syrien. Migrationsverket har med andra ord en annan uppfattning om säkerhetssituationen i Syrien än vad Danmark har.”

I Norge upplyser myndigheten som behandlar asylansökningar och delar ut uppehållstillstånd att syrier får uppehållstillstånd och att de inte skickas tillbaka.
-”Vi värderar löpande situationen i Syrien, men ingenting ändras i vår praxis.”

I åratal har det även varit praxis i Danmark att flyktingar från Syrien fick uppehållstillstånd, men den senaste veckan har migrationsmyndigheten meddelat att man anser att den generella situationen i landet har ändrats. Man anser att antalet attacker och civila offer är begränsat geografiskt samt att antalet minskat markant i förhållande till tidigare. Därför ska nu en rad försöksfall avgöra om flyktingar med så kallad tillfällig skyddsstatus kan skickas tillbaka.

Det är väl ingen som är förvånad över Sveriges förhållningssätt i den här frågan. Det är precis som med afghaner som vi inte klarar av att skicka tillbaka trots att det finns många säkra områden i Afghanistan.

Somalias regering har för flera år sedan uppmanat sitt folk att återvända hem, men ändå arbetar inte Sverige för att börja repatriera somalier.

Hela syftet med flyktingpolitiken är att människor ska ges skydd när deras hemländer befinner sig i krig eller andra oroligheter som gör att de måste lämna landet, eller att de själva är förföljda av olika anledningar. Men grundtanken är att när det väl är säkert att återvända hem så ska människor återvända till sina hemländer genom så kallad repatriering. Det säger sig självt att det är omöjligt att låta alla människor stanna kvar i landet och samtidigt ta in nya migranter. Någon gång kommer ballongen att spricka och vi är redan på god väg i och med att vi inte klarar av att ta hand om de som redan befinner sig i landet. Dessutom tar många som inte har i landet att göra upp plats för de som verkligen behöver skydd och hur humant är det?

Sverige är ett märkligt land på många sätt och i sin iver att framstå som bäst i klassen, gräver den humanitära stormakten istället gropen allt djupare för att till slut själv falla ner däri! Tyvärr dras även alla medborgare med sitt sunda förnuft i behåll med i fallet!

#onlyinsweden

danmark

Annonser

En reaktion till “Den mjäkiga humanitära stormakten gör det igen – Sverige skickar inte hem syriska flyktingar trots att säkerhetsläget förbättrats avsevärt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s