Historien upprepar sig, men oavsett hur mycket deras läppar rör sig så hör jag bara blah, blah, blah!

Idag var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på besök i Rosengård för att träffa lokalpolisen och göra sig en bild av problemen i våra särskilt utsatta områden, vartefter han på sin egen Facebooksida stolt deklarerar att vi behöver fler poliser samt att varje skjutning är ett misslyckande.

Hur många gånger har vi nu hört diverse politiska företrädare proklamera vad just deras parti vill åstadkomma i kampen mot segregation och gängkriminalitet utan att det händer något i slutändan? Det börjar bli rejält tröttsamt och jag kan bara föreställa mig hur det låter för de som bor i dessa områden med kriminalitet och droger inpå knuten.

Nyligen kunde vi se Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch-Thor på besök i en ICA-butik i Stockholmsförorten Märsta, som varit utsatta för upprepade snatterier och stölder, i syfte att påvisa att partiet lyssnar och verkligen vill stävja den utbredda kriminaliteten bland unga.

Samtidigt sitter de rödgröna vid makten och gör ingenting för att motverka den negativa spiral som landet befinner sig i på de flesta områdena som det verkar.

För några år sedan var det dock ombytta roller, då satt de borgerliga partierna med Moderaterna i spetsen vid styrspakarna och gjorde ingenting åt de växande problemen som nu blommat ut till fullo. Istället var det Stefan Löfvéns och Gustaf Fridolins leenden som vi kunde se från diverse besök där man försökte agera viktig opposition som låtsades bry sig, där man pläderade för allt som var dåligt med Allianspolitik samtidigt som man talade sig varm för sin egen politik som skulle vara räddaren i nöden.

Så där håller det på och oavsett vem som styr landet, respektive sitter i opposition, så ser mönstret likadant ut. Det finns en gemensam nämnare – nämligen att alla målar upp luftslott om allt som de ska genomföra om de bara kommer till makten, men i realiteten händer inte ett jota inom de områden där vi har som mest behov av att få en förändring.

Jag ser deras läppar röra sig, jag ser deras fönade frisyrer, deras eleganta kläder och Stomatolleenden, men allt jag hör är bara blah, blah, blah!

Jag undrar hur toppeliten av våra makthavare tänker sig att de ska lyckas vinna tillbaka förtroendet från oss som har genomskådat bluffen? Men troligen har de inget intresse i det eftersom den stora skaran med väljare faktiskt inte bryr sig, vilket passar våra politiker som hand i handsken!

blah 2

Annonser

3 reaktioner till “Historien upprepar sig, men oavsett hur mycket deras läppar rör sig så hör jag bara blah, blah, blah!

 1. Det här fann jag intressant, särskilt från mitten och till slutet. Men allt kan vara bra, och kan jämföras med här.
  Var det till ledning?

  [audio src="https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6843224.mp3" /]

  Gillad av 1 person

 2. Yes; Jenny Piper!
  Eftersom folkets protester aldrig någonsin har inneburit övertagande och förbättring, så måste sammanslutningar arbeta för det och folk måste låta sådana insikter som tex detta gå till nästa generation, så att förnuftet inte försvinner. Reclaim the good moral and make it a norm again! //Tina F

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s