Två fängelsevakter skadade efter islamistisk terrorattack i franskt fängelse!

En radikaliserad fånge i det franska toppfängelset Conde-sur-Sarthe i Normandie, har vid ett knivangrepp sårat två vakter och händelsen betecknas som en terrorattack.
Frankrikes justitieminister Nicole Belloubet, säger att det inte finns några tvivel om att det var ett terrorangrepp.
Landets inrikesminister Christophe Castaner, meddelar att fången är inlåst samt att hans partner, som besökte fången när det blodiga angreppet skedde i besöksområdet för familjer, också sitter fängslad.
Den 27-årige internen Michael Chiolo, gick till angrepp mot fängelsevakterna medan han ropade ”Allahu Akbar” (Gud är störst). Han anses ha blivit radikaliserad i fängelset. Han avtjänade en dom på 30 års fängelse för att ha fört bort en 89-årig man, som kvävdes till döds när han blev bunden. Han är dessutom dömd för väpnat rån och stöd till terrorism.
Chiolo var beväpnad med en keramisk kniv och polisen undersöker nu om han fick den av sin partner.Chiolos advokat säger att han träffat sin partner under tiden han suttit fängslad och att han planerar att gifta sig med henne. Media har senare rapporterat att hans partner avled efter att ha blivit skjuten under attacken.
I januari förra året demonstrerade fängelsevakter i tre veckor efter att en vakt blivit angripen av en jihadist som satt fängslad i norra Frankrike. Såväl experter som fackföreningar har uttryckt oro över terrorangrepp i fängelserna.
Meanwhile in Sweden… är ord överflödiga och vi tackar vår lyckliga stjärna för varje dag som vi undslipper en attack i jihadisternas paradis, dit fler dessutom är på väg!
mod
Annonser

2 reaktioner till “Två fängelsevakter skadade efter islamistisk terrorattack i franskt fängelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s