Vem eller vad är det som stoppar Sverige från att sätta ned foten i dessa frågor?

Idag skriver några representanter från Liberalerna en debattartikel i Aftonbladet om att människor även i Sverige blir tvingade att besöka präster och imamer för att ”renas”, varför man vill göra det straffbart att ”bota” HBTQ-personer.

Man skriver även: ”Liberalerna har länge fört kampen mot hedersrelaterat förtryck för att försvara varje människas frihet. Tiotusentals lever i dag i ofrihet mitt i det svenska samhället – ett land som är så framåt i andra jämställdhetsfrågor borde också förbjuda omvandlingsterapi. Hedersrelaterat våld och förtryck får inte längre vara accepterat. Lagen måste vara på de utsattas sida.”

En bra artikel med ett ämne som är viktigt att belysa helt klart, MEN hur många debattinlägg har vi inte sett de senaste åren från olika partier om hedersförtryck och uppmaningar om att Sverige måste agera? Det har handlat om barnäktenskap, kvinnlig könsstympning, barnslöjor, islams syn på homosexuella och religiösa friskolor, där kontentan oftast är densamma – det vill säga lagar måste ändras och stöd till organisationer måste strypas.

Om Liberalerna har fört kampen i decennier – varför har ingen lyssnat och varför står vi kvar på samma ställe och trampar? I Vänsterpartiet har Amineh Kakabaveh länge varit pådrivande och Nalin Pekgul samt Soffan i S, men där är det uppenbart vad som händer med dem som går emot partilinjen.

I Moderaterna är det flera kvinnor som driver frågorna, men när partiet satt vid makten i åtta år hade de inga intentioner på att sätta ned foten och som synes har vi inte kommit någonstans när det gäller att röka ut denna unkna syn på kvinnor, flickor, judar och homosexuella som är på god väg att förpesta samhället, ibland med dödsoffer som följd.

Sara Mohammad och hennes organisation GAPF är en annan organisation som skrikit sig hesa över de svenska förhållandena och skrivit otaliga debattinlägg, där har man även haft olika event där det ingår debatter med representanter för de olika riksdagspartierna som alla säger sig vilja göra om och göra rätt. Soheila Fors har också kämpat länge och nu kommer Galaxia Wallins viktiga bok, för att nämna några, men seriöst talat så har det inte hänt ett jota och inget verkar heller vara på väg att hända eftersom varken regeringen eller oppositionen (förutom SD) har kurage nog att göra upp med dessa kulturella värderingar som inte hör hemma i en demokrati där det råder jämställdhet mellan könen!

Vem eller vad är det som gör att Sverige, trots fokus på ämnet i flera decennier, inte kommer till skott förutom tomma ord på ett papper om vad några personer vill göra, men inte kan eftersom de inte har uppbackning av sitt parti? Vad är det som är bromsklossen?

Förmodligen saknas viljan och modet att gå emot organisationer och sfärer som driver på i motsatt riktning, varför det skulle behövas en rejäl utrensning bland riksdagsledamöter och partitoppar. Vi behöver få in nytt blod som inte har kopplingar till eller på annat sätt är allierade med motståndarsidan, men det är nästintill omöjligt eftersom det är samma gamla skåpmat som sitter på stolarna år ut och år in – man tar tacksamt emot den feta checken varje månad och har inga skrupler när det gäller att sparka landet åt pipsvängen! Bedrövligt!

https://www.aftonbladet.se/…/gor-det-straffbart-att-bota-hb…

wishing

En reaktion till “Vem eller vad är det som stoppar Sverige från att sätta ned foten i dessa frågor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s