Bild på festande ungdomar som gör nazisthälsning över ett hakkors väcker avsky och påminner om hur viktigt det är att undervisa yngre generationer!

Foton från en fest i Newport Beach, Kalifornien, som togs i helgen och senare lagts upp på sociala medier, visar en grupp festande elever som står runt omkring röda plastmuggar som arrangerats som ett hakkors och gör nazisthälsningen.

Skolledningen på skolan som eleverna går på har skickat brev till föräldrarna om händelsen samt även påpekat att minderåriga kan ha druckit alkohol. Även om det skedde utanför skolan, så tar skolan kraftigt avstånd från allt som har med antisemitism att göra och alla former av hat.

Många elever var upprörda över bilderna och menade att deras judiska vänner känner sig hotade. Några av eleverna på skolan uppmanade sina klasskamrater att klä sig i blått i måndags, skolans officiella färg, som en gemensam manifestation mot hat.

Rabbi Abraham Cooper, vid Simon Wiesenthal Center i Los Angeles, menar att bilderna inte ska tas lätt på och att alla inblandade elever bör stängas av från skolan.
-”Det här är en förolämpning mot de sex miljoner judar som dog under Förintelsen och det är även en förolämpning mot de tusentals familjer i södra Kalifornien, vars släktingar kämpade, blödde och dog i kampen mot att besegra nazisterna och hakkorset. Incidenten är en påminnelse om vikten av att undervisa yngre generationer om vår historia.”

Antalet dokumenterade händelser med antisemitiska inslag har under de senaste åren ökat i USA och enligt Cooper kan dessa incidenter bidraga till ett farligt kulturskifte i landet.
-”Om det en gång i tiden var tabu associerat med nazistiska bilder och symboler, tror jag tyvärr att den tiden är förbi sedan länge.”

Även om det här säkert anses som ett ”pojkstreck” av en del, så går det inte att blunda för att antisemitismen är på frammarsch på många håll i världen, inte bara i Europa. Oroväckande helt klart!

party aus.jpg
Annonser

2 reaktioner till “Bild på festande ungdomar som gör nazisthälsning över ett hakkors väcker avsky och påminner om hur viktigt det är att undervisa yngre generationer!

  1. Tja vad vågar man säga?
    I alla fall ska väl inga individer grupper sammanslutningar förföljas eller hånas, eventuellt SD undantagna.

    Ironi?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s