De evakuerade IS-kvinnorna bär vapen under sina heltäckande dräkter och är definitivt inga fromma lamm!

Vapen, laptops, guldmynt och mjölkpulver till barn – när syriska krigare visiterar kvinnor som evakuerats från ruinerna av jihadisternas ”kalifat”, är det inte de vanliga sakerna som man brukar hitta i handväskor som man bär på.

Kvinnorna anländer i massor till kontrollstationen som kontrolleras av de USA-backade Syrian Democratic Forces, 20 km norr om Daesh-gruppens sista fäste i byn Baghouz, nära den irakiska gränsen.

Täckta med tyg från topp till tå, döljer de vapen under sina kläder eller i sina väskor – inklämda mellan deras barns få tillhörigheter. En av soldaterna som genomför kontrollen säger att männen inte bär någonting, utan det här hittar man bara på kvinnorna.

SDF säger att de försöker få ut alla civila från Daesh-fästet innan den sista attacken för att slutligen krossa de få kvarstående jihadister som är fångna på den lilla ytan i Baghouz.

Runt 50.000 personer, mest kvinnor och barn, har strömmat ut från Baghouz sedan början av december. De som kom i början bar på stora resväskor och filtar – vissa kvinnor med guldarmband på armarna. De som kommit den senaste tiden bär dock inte på något förutom små ryggsäckar. Många kvinnor berättar att de inte har med sig någonting förutom kläder – inga minnen eller fotografier.

Medan kvinnorna ställer frågor och ropar efter mat så fort de får se en SDF-krigare, sitter männen emellertid tysta på marken – de pratar inte med varandra och ställer inga frågor. En SDF-krigare menar att det är omöjligt för männen att fråga om något eftersom de redan har gett upp.

Jag kan villigt erkänna att jag inte känner någon sympati för dessa kvinnor och att vi ens överväger att låta dem komma ”hem” till Sverige är galet. De är indoktrinerade och farliga – dessutom är det ingen som vet vad de bär under kläderna när de är ute i samhället. Svenska myndigheter lär aldrig våga tvångsvisitera en muslimsk kvinna i burka – dessutom hur ska Säpo ha koll på den ”misstänkte” som de kanske spanar på när det kryllar av burkaklädda kvinnor i svart i köpcenter eller ute i områdena där de uppehåller sig? Det är naivt att tro att vi ska kunna kontrollera dem.

Igår kunde man läsa att Belgien fått rätt i domstol angående IS-kvinnor med barn som ville återvända. I december beslutade domstolen i Bryssel att Belgien måste ta emot både kvinnorna och barnen, men efter ett överklagande har man nu fått rätt att bara ta hem barnen till Belgien och lämna kvinnorna därhän. Vi borde kunna göra något liknande och bara ta hem barnen om vi absolut måste enligt lag, men det synes som reglerna tyvärr inte talar för denna lösning.

Betänk hur mycket pengar det kostar samhället att försöka avradikalisera alla dessa återvändare och vi har redan lagt otaliga summor på alla de som kommit tidigare under åren – pengar som kunde använts till mycket viktigare saker! Låt oss ha folkomröstning om saken, jag är helt på det klara med vad jag tycker i alla fall – lämna terroristerna och deras kvinnor åt sitt öde!

http://www.arabnews.com/node/1459786/middle-east?fbclid=IwAR11y5hTnIT5ztBV1W4DbyrrrgdgfeiRj1CCt4zxF1wy1T5xvxiP_Ve920U

man.jpg

En reaktion till “De evakuerade IS-kvinnorna bär vapen under sina heltäckande dräkter och är definitivt inga fromma lamm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s