Ny dansk undersökning visar att ungefär var femte icke-västlig invandrare har en inställning som motarbetar jämställdhet och nu lyfter regeringen frågan, men i Sverige fortsätter man ignorera problemen!

Homosexualitet bör inte accepteras av samhället, kvinnor som går för tunt klädda får skylla sig själva att de råkar ut för sexuella övergrepp och en man bör försvara sitt rykte med våld om det blir nödvändigt.

Så här lyder svaren från cirka var femte icke-västlig invandrare i en ny undersökning om jämställdhet och manlighet. Undersökningen är gjord av Als Research på uppdrag av Jämställdhetssektionen under Utrikesdepartementet. 4.423 män och kvinnor i åldern 18-64 år har deltagit i undersökningen, där den primära målgruppen har varit manliga invandrare med icke-västlig bakgrund samt deras efterkommande.

Jämställdhetsminister Eva Kjer Hansen (V) , som beställt undersökningen, är bekymrad över resultatet av undersökningen och vill ny lyfta frågan med sina politiska kollegor och experter.
-”Jag tycker att det här är helt oacceptabelt och därför är frågan nu hur vi ska få igång en dialog med den här gruppen etniska män. Det är viktigt att vi tar reda på hur vi kan skapa en förändring av deras inställning, så att vi också får dem till att acceptera grundläggande värderingar i det danska samhället.”

Även Socialdemokraterna delar ministerns oro och jämställdhetsordförande Rasmus Horn Langhoff (S), tycker det är mycket allvarligt.
-”Det är mycket oroande och störande att det är så många som har det här förhållningssättet. Det visar att vi har mycket arbete att göra.”

Studien drar slutsatsen att den största minoriteten som motsätter sig jämställdhet samt har mansdominerade attityder är män med icke-västlig bakgrund. I den gruppen menar 22% att homosexuella inte ska accepteras i samhället, medan 49% menar att det bör accepteras. 17% är helt eller övervägande eniga i att kvinnor som går för tunt klädda får skylla sig själva om de utsätts för sexuella övergrepp.

Som vanligt ser danskarna till att gå till botten med problemen och agera istället för att blunda!

Meanwhile in Sweden… sopar politikerna hellre problemen under matten och ber en stilla bön att det ska lösa sig av sig självt istället för att kräva att migranter accepterar våra grundläggande värderingar, trots att fakta visar att problemen förs vidare till nästa generation.

Kulturrelaterade problem och attityder kommer aldrig att försvinna om vi inte börjar bearbeta problemen och tydligt informerar om vad som krävs av de som väljer att bosätta sig i Sverige. Visst finns det många organisationer som jobbar med detta bland ungdomar, men det här är ett problem som inte bara återfinns hos unga och det går inte att få bukt med så länge det inte står högt upp på regeringens agenda. De måste sända ut rätt signaler!

Våldtäktsstatistiken är mycket hög i Sverige och alla vet att det i grund och botten grundar sig på ett kulturellt betingat problem, vilket flera undersökningar visat det senaste året, men ingen vill prata om det. Det är tragiskt att flickor och kvinnor i det här landet utsätts för våldtäkter och sexuella övergrepp på löpande band, medan både Stefan Löfvén och Morgan Johansson stoppar huvudet i sanden – när är det nog? Homosexuella lever också farligt, men av någon anledning är det de högerextrema som pekas ut som det största hotet trots att problemet är mer invecklat än så.

#onlyinsweden

https://politiken.dk/indland/art7055811/Svar-fra-indvandrere-i-undersøgelse-om-ligestilling-bekymrer-minister?fbclid=IwAR2S6FXHaLAohpgVQ1w5lNE7TewCaVDa-D1QoIncZcBtT_jAjwQfu8Y4lHg

eva.jpg

Annonser

En reaktion till “Ny dansk undersökning visar att ungefär var femte icke-västlig invandrare har en inställning som motarbetar jämställdhet och nu lyfter regeringen frågan, men i Sverige fortsätter man ignorera problemen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s